Friday, April 19, 2024

Remarketing. Πόσο σημαντικό είναι για την επιχείρηση μου;

Good News

Vasia S.
Vasia S.
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Το Remarketing είναι μια πρακτική marketing που στοχεύει στους χρήστες που έχουν ήδη δείξει κάποιο ενδιαφέρον προς την επιχείρηση ή την ιστοσελίδα σας χωρίς όμως να έχουν ολοκληρώσει κάποια αγορά.

Η πλειοψηφία των χρηστών που επισκέπτονται μια ιστοσελίδα αποχωρεί χωρίς να προβεί σε αγορά. Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό ποικίλλουν. Ωστόσο, το remarketing σας δίνει την δυνατότητα να κρατήσετε επαφή με τους συγκεκριμένους υποψήφιους πελάτες σας, προβάλλοντας τις διαφημίσεις σας σε όλο το διαδίκτυο, στοχεύοντας όμως ειδικά στα άτομα που επισκέφτηκαν γενικότερα την ιστοσελίδα σας ή ένα συγκεκριμένο προϊόν σε αυτήν.

Η διαδικασία δημιουργίας μιας καμπάνιας remarketing είναι αρκετά απλή. Αρκεί η εισαγωγή ενός script στην ιστοσελίδα σας και στη συνέχεια μερικά απλά βήματα στον λογαριασμό σας στην υπηρεσία Google Adwords.

Οφέλη
Ανεξάρτητα από το αν θέλετε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας, να προσελκύσετε εγγραφές ή να ενισχύσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας, το “επαναληπτικό μάρκετινγκ” (remarketing) μπορεί να αποτελέσει στρατηγική τακτική του διαφημιστικού σας σχεδιασμού, καθώς δείχνει ότι μπορεί να αυξήσει την απόδοση επένδυσης (ROI) για διαφημιζόμενους κάθε τύπου.

  • Προσέγγιση των χρηστών τη στιγμή που είναι πιθανότερο να πραγματοποιήσουν μια αγορά: Οι χρήστες που έχουν επισκεφθεί την ιστοσελίδα σας στο παρελθόν, είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσουν κάποια αγορά.
  • Λίστες σύμφωνα με τους διαφημιστικούς στόχους σας: Για την δημιουργία μιας καμπάνιας remarketing, χρειάζεται να διαχωρίσετε τους επισκέπτες σας και να τους εισάγετε σε λίστες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικές διαφημίσεις οι οποίες ανάλογα με τις κινήσεις των επισκεπτών σας, να εμφανίζονται στα άτομα της λίστας που έχετε επιλέξει. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα “Χρήστες που έχουν εγκαταλείψει το καλάθι αγορών”, ώστε να εμφανίζετε διαφημίσεις στους χρήστες που πρόσθεσαν κάτι στο καλάθι αγορών, αλλά δεν ολοκλήρωσαν κάποια συναλλαγή.
  • Προσέγγιση μεγάλης κλίμακας: Καθημερινά, όλο και περισσότεροι χρήστες επισκέπτονται ιστοτόπους και εφαρμογές από κινητά. Οι διαφημίσεις θα προβάλλονται σε όλα τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την περιήγηση (υπολογιστή, tablet, κινητό), έτσι θα εμφανίζονται σε εκατομμύρια χρήστες.
  • Εύκολη δημιουργία διαφημίσεων: Δημιουργήστε εύκολα διαφημίσεις με κείμενο και εικόνα, με το εργαλείο που σας παρέχει η Google “ad builder”. Το συγκεκριμένο εργαλείο, συλλέγει φωτογραφίες, logo και χρώματα από την ιστοσελίδα σας και δημιουργεί διαφημίσεις που ταιριάζουν με το εταιρικό σας προφίλ.
  • Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια σας: Θα έχετε στη διάθεσή σας αναφορές σχετικά με την απόδοση των καμπανιών σας, τα σημεία όπου εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας και τη χρέωση που θα καταβάλετε.
  • Προσεγγίστε τους πελάτες σας όταν σας αναζητούν: Εμφανίστε διαφημίσεις σε προηγούμενους επισκέπτες που αναζητούν ενεργά την επιχείρησή σας στην Αναζήτηση Google.

 

Τι να προσέξετε κατά την δημιουργία Remarketing καμπάνιας:

  • Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε σε ποιούς χρήστες θέλετε να στοχεύσετε.
  • Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους συνδέσμους των διαφημίσεων. Για παράδειγμα, κατάστημα ηλεκτρονικών έχει προσφορά 50% στις τηλεοράσεις και αποφασίζει να το διαφημίσει. Το Link της διαφήμισης δεν μπορεί να οδηγεί στα Laptops. Το τονίζουμε, διότι πολλοί marketers λόγω κεκτημένης ταχύτητας δεν ενημερώνουν σωστά τους συνδέσμους.
  • Μην δοκιμάσετε το Remarketing σε ιστοσελίδες χαμηλής απόδοσης.
  • Κάντε διαρκώς δοκιμές για να βελτιστοποιήσετε στο έπακρο την καμπάνια σας.

Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε το Remarketing καθώς θα αυξήσετε θεαματικά τις πωλήσεις σας, επενδύοντας ελάχιστα χρήματα.

Η MultiHosting παρέχει στα περισσότερα πακέτα της, κουπόνι Google Adwords αξίας 75€. Δεν είναι ποτέ αργά να το αξιοποιήσετε! Μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα μας για να δείτε εάν δικαιούστε το πολυπόθητο κουπόνι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα