Thursday, March 28, 2024

Μπορώ να φτιάξω δικό μου online ραδιοφωνικό σταθμό;

Good News

Aliki K.
Aliki K.
Digital Marketing Specialist με πολυετή εμπειρία στο χώρο του διαδικτύου και του WebHosting!

Φυσικά μπορείς να αποκτήσεις το δικό σου online ραδιοφωνικό σταθμό. Σήμερα χάρη στο διαδύκτυο μπορεί ο καθένας να έχει δικό του webradio streaming με μηδενικό ή ελάχιστο κόστος ανάλογα με τις ανάγκες του. Οι εποχές των “πειρατικών σταθμών” έχουν περάσει, πλέον μπορείς να επιλέξεις απλά ένα πακέτο φιλοξενίας για online ραδιοφωνικό σταθμό και με πολύ εύκολα βήματα να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα! Μέσα σε λίγα λεπτά θα αποκτήσεις το δικό σου ραδιοφωνικό σταθμό!

Πώς θα επιλέξω το σωστό webradio streaming πακέτο για τον ραδιοφωνικό μου σταθμό;

  • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναρωτηθείς είναι πόσοι ταυτόχρονοι ακροατές θέλεις να ακούνε το σταθμό σου. Λιγότεροι απο 10, περισσότεροι απο 100 ακροατές, χιλιάδες ακροατές;
  • Έπειτα να αποφασίσεις αν θα κάνεις live streaming ή θα χρειαστείς AutoDJ ή και τα δύο.
  • Τι ποιότητα ήχου θα έχει ο σταθμός; Μέτρια (48kbps), καλή (64kbps), εξαιρετική (96kbps) ή ποιότητα μουσικού CD (128kbps);
  • Και το πιο σημαντικό απο όλα για το μέλλον του σταθμού σου είναι να επιλέξεις αξιόπιστο πάροχο για webradio streaming, με καλή εξυπηρέτηση πελατών.

Θα χρειαστώ ειδικό εξοπλισμό για να κάνω live streaming στον online ραδιοφωνικό μου σταθμό;

Για live streaming σε online ραδιοφωνικό σταθμό θα χρειαστείς μόνο ένα μικρόφωνο, εναν υπολογιστή και μια καλη σύνδεση στο internet.
Δες αναλυτικά τα βήματα για να ξεκινήσεις live streaming απο τον υπολογιστή σου.

Είναι εύκολο να κάνω streaming με autoDJ; Χρειάζομαι ειδικό εξοπλισμό για αυτό;

Το autoDJ streaming είναι πολυ εύκολο και δεν χρειάζεσαι ειδικό εξοπλισμό, αρκεί να έχεις επιλέξει ένα πακέτο φιλοξενίας για webradio streaming με autoDJ.
Μόλις ενεργοποιήσεις ένα τέτοιο πακέτο θα λάβεις στοιχεία σύνδεσης σε μια online πλατφόρμα για τη διαχείριση και τη ρύθμιση του σταθμού σου.
Σε γενικές γραμμές χρειάζεται τα mp3 τραγούδια που θα παίζεις στο σταθμό σου να τα ανεβάσεις μία φορά μέσω της πλατφόρμας ή μέσω κάποιου προγράμματος FTP στο streaming server, και να ορίσεις πρόγραμμα εκτέλεσης για τις λίστες τραγουδιών σου.

Χρειάζομαι άδεια χρήσης για την εκτέλεση ελληνικών τραγουδιών στον online ραδιοφωνικό σταθμό;

Αυτές οι άδειες δεν δίνονται απο τον πάροχο webradio streaming καθώς πρόκειται για νομικό θέμα, αλλά από εταιρείες που προστατεύουν τα δικαιώματα των ελληνικών τραγουδιών.
Τέτοιου είδους πληροφορίες είναι πιο ασφαλές να ρωτήσεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα