Thursday, March 28, 2024

Σημαντική ενημέρωση / αλλαγή που αφορά όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας (SSL)

Good News

Aliki K.
Aliki K.
Digital Marketing Specialist με πολυετή εμπειρία στο χώρο του διαδικτύου και του WebHosting!

Οι μεγαλύτεροι Browsers όπως ο Chrome και ο Safari, θα σταματήσουν να «εμπιστεύονται» νέα πιστοποιητικά ασφαλείας (SSL) των οποίων η χρονική περίοδος εγκυρότητας είναι μεγαλύτερη από 1 χρόνο (για την ακρίβεια μεγαλύτερα από 398 ημέρες).

Η συγκεκριμένη επιλογή θα τεθεί σε λειτουργία από 1 Σεπτεμβρίου 2020. Για τον λόγο αυτό, η MultiHosting θα σταματήσει να εκδίδει και να παρέχει πιστοποιητικά ασφαλείας διάρκειας μεγαλύτερης του έτους, αρχής γενομένης από 15 Αυγούστου 2020.

Όλα τα ενεργά πιστοποιητικά που έχουν διετή ή μεγαλύτερο κύκλο χρέωσης, έχουν ήδη προσαρμοστεί και στην επόμενη ειδοποίηση ανανέωσης που θα λάβετε, θα διαπιστώσετε πως η ανανέωση αφορά, αποκλειστικά, ετήσιο κύκλο χρέωσης.

Σημαντική σημείωση: Η αλλαγή αφορά μόνο τα: Public TLS certificates.

Ιδιωτικά (Private/root) και άλλα είδη πιστοποιήσεων (Code Signing, S/MIME) δεν επηρεάζονται και θα συνεχίσουν να μπορούν να εκδίδονται για οποιοδήποτε κύκλό χρέωσης.

Τι ισχύει με τα SSL που έχουν ήδη εκδοθεί για 2ετία;

Τα πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί πριν τις 14 Αυγούστου 2020, θα παραμείνουν σε ισχύ για 2 έτη και δεν επηρεάζονται από την παραπάνω αλλαγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα