Thursday, March 28, 2024

Πώς θα προωθήσω το ραδιοφωνικό μου σταθμό;

Good News

Aliki K.
Aliki K.
Digital Marketing Specialist με πολυετή εμπειρία στο χώρο του διαδικτύου και του WebHosting!

Για την προώθηση ενός ραδιοφωνικού σταθμού μπορούν να γίνουν πολλές ενέργειες, ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Η οικογένεια και οι φίλοι σου ήδη γνωρίζουν την ύπαρξη του σταθμού σου και φυσικά αν τους το ζητήσεις μπορούν να το γνωστοποιήσουν και σε άλλους κοντινούς τους φίλους και γνωστους, προκειμένου να σε ακούν. Σίγουρα είναι μια αρχή, είναι όμως αρκετο;

Δες μερικές απο τις ενέργειες που θα σε βοηθήσουν να προωθήσεις το ραδιοφωνικό σταθμό σου στο ευρύ κοινό:

1) Κάνε Radio Streaming μέσω internet

Ο κόσμος πλέον ενημερώνεται μέσω του διαδικτύου συνεχώς. Εκμεταλλεύσου λοιπόν αυτό το νέο κόσμο και μπές και εσύ στην καθημερινότητά τους. Έτσι λοιπόν είναι πλέον απαραίτητο αν ο σταθμός σου είναι μόνο στα FM, να εκπέμπεις και ιντερνετικά. Σε μερικά μόνο λεπτά και με ελάχιστο κόστος, επιλέγοντας ένα αξιόπιστο πακέτο radio streaming, εκπέμπεις μέσω internet.

2) Φτιάξε ιστοσελίδα για το ραδιοφωνικό σου σταθμό

Οι άνθρωποι ψάχνουν πληροφορίες στο διαδίκτυο για οτιδήποτε. Θα βοηθούσε το σταθμό σου οι πληροφορίες που θα βρούν, να είναι αυτές που εσύ θα προωθείς μέσω της σελίδας σου.
Φτιάξε λοιπόν μια σελίδα που να περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες:

  • για το είδος τραγουδιών
  • το πρόγραμμα του σταθμού σου
  • τα events που διοργανώνεις
  • τα social του σταθμού
  • σελίδα επικοινωνίας
  • και φυσικά έναν player που να εκπέμπει μέσω internet το ραδιοφωνικό σου σταθμό.

3) Χτίσε παρουσία στα Social Media για το ραδιοφωνικό σου σταθμό

Δημιούργησε σελίδες στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί περισσότερο το κοινό σου και γίνε ενεργός σε αυτά τα δίκτυα. Κράτα το κοινό σου ενήμερο για events, δήλωσε την παρουσία σου, μοιράσου τις σκέψεις σου μαζί τους, διοργάνωσε διαγωνισμούς μέσω των Social Media. Κάνε διάλογο με το κοινό σου και οπωσδήποτε να απαντάς πάντα στα σχόλια! Κάνε την παρουσία σου αισθητή και ζήτα απο το κοινό να αλληλεπιδρά μαζί σου.

4) Κάνε διαφημίσεις μέσω internet για το ραδιοφωνικό σου σταθμό

Οι πληρωμένες διαφημίσεις είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προωθήσεις το σταθμό σου με σκοπό να αποκτήσεις και άλλους ακροατές είτε “να χτίσεις όνομα”. Δες μερικούς απο τους τρόπους διαφήμισης:

  • Διαφήμιση σε μηχανή αναζήτησης: Η πιο γνωστή μηχανή αναζήτησης είναι η Google, μέσω της οποίας μπορείς να διαφημίσεις το ραδιόφωνό σου. Σ’ αυτόν τον τρόπο διαφήμισης πληρώνεις ανα κλικ με βάση τους όρους αναζήτησης. Στοχεύεις σε συγκεκριμένους όρους όπως για παράδειγμα “παραδοσιακή μουσική” και έτσι αν κάποιος κάνει σχετική αναζήτηση, θα εμφανίσει τη διαφήμισή σου στην κορυφή των αποτελεσμάτων.
  • Διαφήμιση μέσω Facebook: Χρησιμοποίησε το Facebook με σκοπό να αυξήσεις την εμβέλεια των αναρτήσεών σου, ώστε να σε προσεγγίσουν άτομα που δεν σε ακολουθούν ακόμα.
  • Διαφήμιση με Banner: Τοποθέτησε Banner για το σταθμό σου σε σχετικούς ιστότοπους με τις εκπομπές σου.
  • Διαφήμιση με Video ή Audio: Παίξε διαφημίσεις σε υπηρεσίες όπως το Youtube ή το Spotify στοχεύοντας άτομα που μπορεί να ενδιαφέρονται για τις εκπομπές σου.

Φυσικά υπάρχουν και άλλοι τρόποι διαφήμισης που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, ωστόσο αυτοί είναι οι πιο γνωστοί τρόποι που έχουν μικρό κόστος και πολύ καλά αποτελέσματα. Για καλά αποτελέσματα με το μικρότερο δυνατό κόστος, είναι καλό να απευθυνθείς σε επαγγελματίες.

5) Καταχώρησε το σταθμό σου σε πύλες ραδιοφώνου

Οι πύλες ραδιοφώνου όπως το MultiRadio είναι πολύ καλή επιλογή για την καταχώρηση του σταθμού σου. Χιλιάδες ακροατές συνδέονται εκεί με σκοπό να βρούν μια εκπομπή της αρεσκείας τους, να ακούσουν τη μουσική που τους αρέσει ή να αναζητήσουν διαφορετικά ακούσματα απο αυτά που συνηθίζουν. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν να αποκτήσεις αρκετούς ακροατές μέσω της ραδιοφωνικής πύλης χωρίς να κάνεις οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα