Saturday, April 20, 2024

Τι ειναι το cPanel;Ενας οδηγος Φιλοξενιας

Good News

Aliki K.
Aliki K.
Digital Marketing Specialist με πολυετή εμπειρία στο χώρο του διαδικτύου και του WebHosting!

Το cPanel είναι ένα Control Panel βασισμένο στο διαδίκτυο που καθιστά εύκολο για σας να διαχειριστείτε όλες τις πτυχές της ιστοσελίδας σας.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον πίνακα ελέγχου για τη διαχείριση των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βάσεις δεδομένων, τα αρχεία της ιστοσελίδας σας, και πολλά άλλα.

Ποια είναι η χρήση του Cpanel;
Το Cpanel επιτρέπει στον κάτοχο του web hosting λογαριασμού να τον διαχειρίζεται με ευκολία .Χωρίς αυτό θα απαιτούνταν πρόσβαση root στον server , και μια προηγμένη γνώση της διαχείρισης διακομιστή .
Το Cpanel επιτρέπει στους Χρήστες να διαχειρίζονται τους FTP λογαριασμούς τους,να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας(Back Up) , να ρυθμίσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , να προσθέσουν νέους domain ή sub domains , κωδικό πρόσβασης για προστασία των φακέλων , ακόμα και να προσθέτουν προγραμματισμένες εργασίες .
Είναι χρήσιμο διότι δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να διαχειρίζεται απο μόνο του το λογαριασμό φιλοξενίας του, χωρίς να χρειάζεται υποστήριξη απο τρίτους.
Δίνεται η δυνατότητα διαχείρισης της MySql Βάσης δεδομένων με χρήση του PHPMyAdmin.
Χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν τις βάσεις δεδομένων , να δώσουν προνόμια σε μεμονωμένους χρήστες , να βελτιστοποίησουν τα tables και πολλά άλλα . To cPanel επιτρέπει επίσης τη δημιουργία νέων βάσεων δεδομένων με μερικά μόνο κλικ του ποντικιού .
Ποιο είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό του cPanel;
Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του cPanel είναι το εργαλείο Fantastico ,το οποίο αυτοματοποιεί την εγκατάσταση μιας τεράστιας γκάμας από δημοφιλή blog και CMS , συμπεριλαμβανομένων των WordPress, b2evolution, Joomla, Mambo, και Drupal.
Το Fantastico περιλαμβάνει επίσης εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου, scripts φόρουμ, και εργαλεία εξυπηρέτησης πελατών.
Αντί να χρειάζεται να δημιουργήσετε μόνοι σας μια βάση δεδομένων, να ανεβάσετε τα αρχεία μέσω FTP και στη συνέχεια να επεξεργαστείτε τα αρχεία ρυθμίσεων, που μπορεί να συμβούν λάθη κατα τη διαδικασία, ακόμη και αν ξέρετε πως να το κάνετε, το Fantastico χειρίζεται τα πάντα για εσάς.
Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό του Fantastico είναι ότι οι ενημερώσεις μπορούν να εγκατασταθούν με τον ίδιο τρόπο όπως και το αρχικό script είχε εγκατασταθεί. Αν και αυτή η διαδικασία δεν λειτουργεί πάντα τόσο ομαλά όσο η αρχική εγκατάσταση , μπορεί να είναι για εσάς ένας τεράστιος χρόνος-αποταμιευτής.
Συνήθως, οι αποτυχίες αναβάθμισης συμβαίνουν μόνο αν κάποιο script ήταν ιδιαιτέρως τροποποιημένο. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι χρήστες του Fantastico είναι αρχάριοι, είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη διαδικασία αναβάθμισης.
Άλλα χαρακτηριστικά του cPanel
Εκτός από το Fantastico, το cPanel περιλαμβάνει επίσης το εργαλείο AWStats, ένα server-side script παρακολούθησης στατιστικών που παίρνει τα δεδομένα της σελίδας από τα αρχεία καταγραφής του διακομιστή διαδικτύου.
Επειδή το AWStats διαβάζει τα δεδομένα απ ‘ευθείας από τα αρχεία Apache (ή άλλο deamon HTTP), ημερολόγιο, είναι πολύ πιο ακριβή από ό, τι off-site λύσεις όπως το Google Analytics.

To cPanel δεν είναι το μόνο web hosting control panel στην αγορά, αλλά είναι το πιο πλούσιο σε χαρακτηριστικά, και το πιο δημοφιλές. Εναλλακτικές λύσεις, όπως Plesk προσφέρουν παρόμοια χαρακτηριστικά, αλλά συχνά θεωρείται λιγότερο φιλικό προς το χρήστη. Αν θέλετε να είστε σε θέση να διαχειριστείτε όλες τις πτυχές του web hosting σας χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνείτε συνεχώς με την υποστήριξη πελατών, προτιμήστε το Cpanel.

Δείτε τα Cpanel Hosting πακέτα που διαθέτουμε στην Multihosting και ξεκινήστε σήμερα με το καλύτερο control panel της αγοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα