Wednesday, April 24, 2024

Μολυνθηκε η ιστοσελιδα σας; Ακολουθηστε αμεσα τα παρακατω βηματα…

Good News

Aliki K.
Aliki K.
Digital Marketing Specialist με πολυετή εμπειρία στο χώρο του διαδικτύου και του WebHosting!

Η μόλυνση της ιστοσελίδας σας μπορεί να σας προκαλέσει ένα απο τα χειρότερα συναισθήματα στον κόσμο.Αισθάνεστε ότι προκαλεί μεγάλη ζημιά στη φήμη του διαδικτυακού σας τόπου, ειδικά αν η Google βάζει προειδοποίηση “Αυτός ο ιστότοπος μπορεί να βλάψει τον υπολογιστή σας” .Δεν είστε όμως οι μόνοι..,κάθε πέντε δευτερόλεπτα μολύνεται και μια νέα ιστοσελίδα.

Ακολουθήσετε άμεσα τα παρακάτω βήματα για να απαλλαγείτε απο τα μολυσμένα αρχεία και την προειδοποίηση της google:

    • κλειδώστε το site με Password protect directories μέσω του Cpanel.
    • καθαρίστε τα κακόβουλα αρχεία με χρήση FTP ή να ζητήσετε από τον κατασκευαστή της σελίδας να προχωρήσει σε καθαρισμό.(Κακόβουλος κώδικας μπορεί να υπάρχει και στη βάση δεδομένων)
    • αναβαθμίστε το λογισμικό που χρησιμοποιείτε στην τελευταία έκδοση της σειράς και τα πρόσθετα που χρησιμοποιείτε ,αν χρειάζεται.
    • προσθέστε captcha στις φόρμες επικοινωνίας και σε οποιαδήποτε άλλη φόρμα χρησιμοποιείτε στο site.

Αν η ιστοσελίδα σας φαίνεται να περιέχει κακόβουλα αρχεία σύμφωνα με τη Google τότε χρειάζεται να πραγματοποιήσετε και τα παρακάτω βήματα προκειμένου να ελευθερώσει το domain η Google:

      • Εγγραφείτε ή συνδεθείτε με το google λογαριασμό σας στο link:  https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=en
      • Προσθέστε το url της ιστοσελίδας σας(π.χ. www.example.gr) επιλέγοντας το κουμπί “add a site”.
      • κατεβάστε το αρχείο που σας δίνει η google και το ανεβάστε το με FTP στο φάκελο public_html του πακέτου φιλοξενίας σας.
      • Τέλος συνδέεστε στο link : https://www.google.com/webmasters/tools/reconsideration και επιλέγετε το κουμπί  “check manual actions” ώστε να κάνει η Google επανέλεγχο στο site και να το ελευθερώσει.

Θα χρειαστεί ωστόσο να περιμένετε μερικές ώρες μέχρις ότου πραγματοποιηθεί ο έλεγχος της Google και να εμφανιστεί και πάλι η σελίδα σας στο browser.

Η MultiHosting παρέχει υψηλό επίπεδο ασφάλειας στους servers τόσο με Human Monitoring όσο και με πρόσθετα όπως το Hive και το CXS.
Αγοράστε τώρα ένα απο τα πακέτα φιλοξενίας μας Αγορά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα