Thursday, April 25, 2024

WordPress & Αυτόματες Αναβαθμίσεις: Θετικά & Αρνητικά

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Θυμάμαι πριν από -αρκετό ομολογουμένως- καιρό την έκπληξή μου όταν έλαβα ένα email από το WordPress το οποίο με ενημέρωνε ότι οι τέσσερις ιστοσελίδες που διαθέτω στον σέρβερ μου αναβαθμίστηκαν από μόνες τους! Ξεκινώντας με την 3.7 έκδοση του WordPress, οι προγραμματιστές της γνωστής blogging πλατφόρμας συνιστούν τις αυτόματες αναβαθμίσεις (στο παρασκήνιο) έτσι ώστε να προωθηθεί τόσο η ασφάλεια όσο και η απλοποίηση της διαδικασίας αναβάθμισης. Η νέα αυτή μέθοδος, βέβαια, έχει τα θετικά της, έχει ωστόσο και τα αρνητικά της.

Ας ξεκινήσουμε με τα πλεονεκτήματα:

  1. Θα έχετε πάντα την τελευταία έκδοση του WordPress.
  2. Οι αναβαθμίσεις ασφαλείας αποστέλλονται αυτόματα, συνεπώς η ιστοσελίδα σας θα είναι πάντα ασφαλής.
  3. Αν έχετε αρκετές ιστοσελίδες στο WordPress, η αυτόματη αναβάθμιση θα καταστήσει ευκολότερη τη διατήρησή τους.
  4. Τέλος, η διαδικασία αναβάθμισης απλοποιείται ακόμη περισσότερο καθώς τα themes και τα plugins αναβαθμίζονται, επίσης, αυτόματα.

Τα μειονεκτήματα:

  1. Θα βρεθείτε με την τελευταία έκδοση του WordPress είτε το θέλετε είτε όχι.
  2. Αν θέλετε να «πειράξετε» τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις wordpress, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματης αναβάθμισης για να αποφευχθούν τυχόν αρνητικές επιπτώσεις. Η απενεργοποίηση της αυτόματης αναβάθμισης δεν είναι ακόμη διαθέσιμη μέσω του πίνακα ελέγχου (dashboard) οπότε θα πρέπει να επεξεργαστείτε το αρχείο wp-config.php.

Καθώς όλα δείχνουν ότι τα οφέλη υπερτερούν των μειονεκτημάτων, αναμένεται οι περισσότεροι χρήστες να θέλουν να κρατήσουν τη λειτουργία των αυτόματων αναβαθμίσεων γιατί απλοποιείται σε μεγάλο βαθμό η διαδικασία.

Η συμβουλή μου; Εάν χρησιμοποιείτε μία τυπική εγκατάσταση WordPress και ένα καλά υποστηριζόμενο theme, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα με τις αυτόματες αναβαθμίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα