Thursday, April 25, 2024

Πως δημιουργείται ένας ασφαλής κωδικός

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Οι αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης εξακολουθούν να αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ασφαλείας σε όσους ασχολούνται με το hosting. Σε γενικές γραμμές, ένας server είναι τόσο ασφαλής όσο και οι χρήστες του, και έως τώρα πολυάριθμοι χρήστες εξακολουθούν να έχουν κακές συνήθειες σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημιουργία κωδικών πρόσβασης.

Αν απαντήσετε ναι σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω ερωτήσεις, ίσως τώρα να είναι η κατάλληλη ώρα να εκτιμήσετε ξανά τον τρόπο που σκέφτεστε όταν δημιουργείτε κωδικούς πρόσβασης.

  • Χρησιμοποιείτε τα γενέθλιά σας, το μεσαίο σας όνομα, το όνομα του σκύλου σας, το όνομα του παιδιού σας ή κάποιο άλλο κοινό όνομα στη ζωή σας που θα σας βοηθήσει να θυμάστε πιο εύκολα τον κωδικό πρόσβασης;
  • Ο κωδικός σας προφέρεται εύκολα και μπορεί να βρεθεί στο λεξικό οποιοασδήποτε γλώσσας;
  • Ο κωδικός σας είναι αρκετά σύντομος (μικρότερος από έξι χαρακτήρες);
  • Γράφετε τους κωδικούς σας πάνω σε μικρά πολύχρωμα χαρτάκια και τα κολλάτε στην οθόνη ή το γραφείο σας;
  • Χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλαπλούς λογαριασμούς;
  • Διατηρείται τους ίδιους κωδικούς για εβδομάδες, μήνες ή ακόμη και χρόνια;

Αν απαντήσατε ναι σε οποιαδήποτε ή σε όλες τις ερωτήσεις που προηγήθηκαν, τότε η ασφάλεια του σέρβερ που σας φιλοξενεί βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Το ζητούμενο φυσικά είναι πάντα να θυμάστε τον κωδικό πρόσβασης που έχετε βάλει, αλλά λάβετε υπ’ όψιν ότι όσο πιο απλός και εύκολος είναι ο εκάστοτε κωδικός πρόσβασης τόσο πιο εύκολο γίνεται το έργο των εγκληματιών του κυβερνοχώρου. Ο ιδανικός κωδικός πρόσβασης πρέπει να αποτελείται τουλάχιστον από οκτώ χαρακτήρες, να είναι συνδυασμός γραμμάτων και αριθμών και φυσικά να μην είναι μια λέξη η οποία μπορεί να εντοπιστεί σε οποιοδήποτε λεξικό.

Όσο επίπονη κι αν μοιάζει η διαδικασία αυτή, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικό κωδικό πρόσβασης για κάθε λογαριασμό σας. Βάζετε την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας στο ίδιο επίπεδο με την ασφάλεια του λογαριασμού σας στο Facebook; Αν όχι, τότε γιατί να χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης; Τέλος, μία καλή συνήθεια που θα πρέπει να αναπτύξετε είναι να αλλάζετε σε τακτική βάση τους κωδικούς πρόσβασης ώστε να κρατήσετε μακριά τους επίδοξους εισβολείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα