Thursday, April 25, 2024

Να χρησιμοποιήσω Drupal για το blog μου;

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Το Drupal αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά και δημοφιλή, δωρεάν και open source συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (ή αλλιώς Content Management Systems). Μικρές ιστοσελίδες όπως ένα απλό blog προσωπικής χρήσης ή μεγάλες ιστοσελίδες όπως η διαδικτυακή παρουσία του Λευκού Οίκου το έχουν χρησιμοποιήσει για πολλούς λόγους. Ωστόσο, όταν μιλάμε για blog hosting, πολλοί εγείρουν ερωτήματα ως προς τις δυνατότητες του Drupal εν συγκρίσει με το αντίπαλο δέος WordPress. Είναι το Drupal μία καλή επιλογή λογισμικού για τους bloggers;

Πρώτα από όλα είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθείτε τις κύριες διαφορές μεταξύ των δύο λογισμικών. Το WordPress ξεκίνησε ως λογισμικό blog, και παρά την όποια εξέλιξή του ως προς την διαχείριση περιεχομένου, παραμένει ως επί το πλείστον ένα blog software με αρκετές δυνατότητες CMS. Από την άλλη, το Drupal είναι ένα ιδιαίτερα ευέλικτο και σταθερό CMS που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΚΑΙ ως blog, αλλά έχει και αρκετές άλλες εφαρμογές.

Με απλά λόγια, το WordPress αφορά κυρίως στην δημοσίευση κειμένου και σχεδιάστηκε για έναν χρήστη. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερους χρήστες ή να διαβαθμίσετε τα δικαιώματά τους (editor, contributor, κ.λπ.) μα ως πλατφόρμα το WordPress ακολουθεί μια απλή και βασική προσέγγιση ως προς την δημοσίευση περιεχομένου. Από την άλλη το Drupal είναι πολύ πιο ευέλικτο με εκατοντάδες επεκτάσεις που τροφοδοτούν την πολύ ισχυρή του δομή.

Είναι, τελικά, το Drupal μία καλή επιλογή για blogging; Εν συντομία, εξαρτάται από τον τύπο του blog σας. Εάν πρόκειται για ένα one man show χωρίς την ανάγκη για πολλαπλούς χρήστες με εξειδικευμένες αρμοδιότητες, τότε το WordPress με ορισμένα καλά plugins είναι η λύση για εσάς. Για την ακρίβεια, ίσως λατρέψετε την απλότητά του! Αν, ωστόσο, χρειάζεστε πολλαπλούς χρήστες που απαιτείται να έχουν διαφορετικά δικαιώματα πρόσβασης ή αν το blog σας είναι τμήμα ενός μεγαλύτερου και περισσότερου πολύπλοκου website, τότε το Drupal είναι μια ιδανική επιλογή.

Στην MultiHosting, διαθέτουμε servers 100% φιλικούς προς το Drupal και βελτιστοποιημένους ώστε η ιστοσελίδα σας να αποδίδει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της. Μάθετε περισσότερα για τις εξειδικευμένες υπηρεσίας μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα