Thursday, March 28, 2024

e-Commerce & Προσωπικά Δεδομένα

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Ένα από τα θέματα ασφαλείας που θα μπορούσαν να ανησυχήσουν μία νέα start up εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου είναι η ιδέα της αποθήκευσης πληροφοριών των χρηστών στον server της και ιδιαίτερα τα στοιχεία πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών. Το μόνο που «χρειάζεται» είναι ένα hack από έναν έξυπνο εγκληματία του κυβερνοχώρου για να εκθέσει το σύνολο των πελατών σας, βλάπτοντας παράλληλα τη φήμη της επιχείρησής σας. Ως εκ τούτου, πολλές επιχειρήσεις επιλέγουν επεξεργαστές πληρωμής τρίτων, οι οποίοι κρατούν όλες αυτές τις «ευαίσθητες» πληροφορίες μακριά από τις ιστοσελίδες τους και είναι πιο εύκολο να ρυθμιστούν απ’ όσο φαντάζεστε.

Τι χρειάζεστε:

Αρχικά θα πρέπει να εντοπίσετε ποιος επεξεργαστής πληρωμών θα λειτουργήσει με το λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου της επιχείρησής σας. Εάν έχετε αναπτύξει το δικό σας λογισμικό τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα. Στην περίπτωση όμως που έχετε αγοράσει συγκεκριμένο λογισμικό ή έχετε κατεβάσει κάποιο δωρεάν, θα πρέπει να βρείτε ποια plugins πληρωμών διαθέτουν. Συχνά η υποστήριξη για PayPal, Google Wallet, 2Checkout, Skrill και άλλες υπηρεσίες συμπεριλαμβάνονται σε λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τι να εξετάσετε:

Υπάρχουν μερικοί παράγοντες τους οποίους θα πρέπει να εξετάσετε πριν επιλέξετε κάποιο επεξεραστή πληρωμών:

Α. Πόσο κοστίζει; Αυτό μπορεί να σας φαντάζει πιο εύκολο από ότι είναι στην πραγματικότητα. Ορισμένες υπηρεσίες πληρωμών χρεώνουν ανα συναλλαγή τελών καθώς και ένα ποσό από κάθε πληρωμή. Κάποιες άλλες μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμη και μηνιαίο τέλος. Προσπαθήστε να εντοπίσετε τυχόν κρυμμένα κόστη.

Β. Πώς μπορώ να πάρω τα χρήματά μου; Ορισμένοι επεξεργαστές πληρωμών καταθέτουν τα χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό ακολουθώντας κάποιο χρονοδιάγραμμα. Άλλοι θα μπορούσαν να σας ζητήσουν να φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο όριο πριν την πληρωμή. Κάποιοι, όπως το PayPal, λειτουργούν ως τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους μπορείτε να έχετε πρόσβαση ή ακόμη και να τους χρησιμοποιήσετε για να κάνετε αγορές.

Γ. Πόσο ασφαλές είναι; Επειδή απλώς ισχυρίζονται πως οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι ασφαλείς, αυτό δεν ισχύει απαραίτητα. Πρόκεται για ακόμη ένα θέμα που απαιτεί έρευνα σχετικά με τη φήμη της υπηρεσίας στον τομέα της προστασίας δεδομένων των πελατών καθώς και στον τομέα της «απόκρουσης» των επίδοξων εισβολέων.

Δεν πρέπει να αφήσετε τον κίνδυνο της συλλογής των online αγορών να σας αποτρέψει από το να πραγματοποιείται online πωλήσεις. Εάν δεν έχετε την κατάλληλη υποδομή ασφαλείας για τον συγκεκριμένο σκοπό, χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή πληρωμών ο οποίος θα αναλάβει όλο το σχετικό βάρος.

Προηγούμενο άρθροΝα επιλέξω Linux ή Windows server;
Επόμενο άρθροeCommerce: To Facebook Buy Button

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα