Friday, March 29, 2024

Top Web Server Software για Dedicated Servers

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Η Netcraft δημοσιεύει κάθε μήνα μία λίστα με τα πιο δημοφιλή web server software του Διαδικτύου. Ακολουθεί μία σύντομη ματιά στα στατιστικά του παγκόσμιου ιστού για τον Αύγουστο του 2014, καθώς και μια μικρή περιγραφή πίσω από κάθε πλατφόρμα. 

Microsoft IIS (37% μερίδιο αγοράς) – Ο Microsoft Internet Information Services είναι ένας ειδικά σχεδιασμένος web server για τα λειτουργικά συστήματα Windows Server. Πρόσφατα είδε την δημοτικότητά του να αυξάνει χάρη στις Windows Azure cloud υπηρεσίες και για τον μήνα που μας πέρασε είναι η πλέον δημοφιλής πλατφόρμα στο Διαδίκτυο. Για την ορθή και νόμιμη λειτουργία του, απαιτείται η αγορά της άδειας χρήσης των Windows.

Apache HTTP Server (35% μερίδιο αγοράς) – Ο Apache απολαμβάνει την κορυφή της σχετικής λίστας για περισσότερο από μία δεκαετία, ακόμη κι αν για τον μήνα που μας πέρασε είδε την κυριαρχία του να παραμερίζεται. Ο Apache είναι ένας δωρεάν και ανοιχτού κώδικα web server που μπορεί να «τρέχει» στις περισσότερες Linux διανομές, BSD, παραλλαγές του Unix… ακόμη και σε Windows! 

Nginx (14% μερίδιο αγοράς) – Ο Nginx είναι γνωστός ως ένας web server υψηλής απόδοσης ικανός να διαχειριστεί υψηλό load και κίνηση δεδομένων. Αρκετές από τις πλέον πασίγνωστες ιστοσελίδες με εκατομμύρια επισκεπτών καθημερινά εξαρτώνται από αυτόν. Ο Nginx αποτελεί πλέον την τρίτη πιο δημοφιλή πλατφόρμα, πολύ πίσω, ωστόσο, από τις δύο προηγούμενες επιλογές. Όπως και ο Apache, έτσι και ο Nginx, είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα web server.

Υπάρχουν και άλλες επιλογές για web servers που αφορούν σε ένα μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου ιστού, συμπεριλαμβανομένου και του custon web server της Google, ωστόσο καθώς δεν είναι διαθέσιμοι στο ευρύ κοινό, δεν τους συμπεριλάβαμε. 

 

Η MultiHosting προσφέρει για κάθε dedicated server επαγγελματικό Hosting σε Ευρωπαϊκά και Ελληνικά Datacenters. Για περισσότερες πληροφορίες για τους Dedicated Server μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα