Friday, April 26, 2024

Συμβουλές για ταχύτερους Virtual Private Servers

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η απόδοση ενός Virtual Private Server (ή αλλιώς VPS) περιορίζεται από το υλικό (hardware) ή το λογισμικο (software) με το οποίο είναι εξοπλισμένος ο server που τον φιλοξενεί. Θα πρέπει να θυμάστε πως σε ένα πακέτο φιλοξενίας VPS έχετε πρόσβαση σε τμήμα της επεξεργαστικής ισχύος του server και πεπερασμένη μνήμη RAM στην διάθεσή σας, ενώ δεν είστε σε θέση να τροποποιήσετε τις γενικές ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος του server.

Παρ’ολ’αυτά, υπάρχει μια πληθώρα παραμέτρων στο λογισμικό που αν τις τροποποιήσετε θα μπορέσετε να δώσετε μια σημαντική ώθηση στην απόδοση του VPS σας.

Tweaks στον WEB Server

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε δυνατότητες όπως η δυναμική διαχείριση των modules (dynamic module management), το caching ή ακόμη και να περιορίσετε τον μέγιστο αριθμό εκτελούμενων διεργασιών. Όπως προείπαμε, ένα VPS πακέτο φιλοξενίας έχει πεπερασμένη μνήμη RAM και κάποιες από τις διεργασίες ή λειτουργίες να χρειάζονται ΠΟΛΥ από την διαθέσιμη μνήμη.

Βάσεις δεδομένων

Τα συστήματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων όπως η MySQL χρησιμοποιούν αρκετή μνήμη, και κάποιες VPS πλατφόρμες «πέφτουν» όταν έχουν να αντιμετωπίσουν βαρύ load από τις βασεις δεδομένων. Αρκετές από τις λειτουργίες που θα βρείτε στο my.cnf μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε την χρήση μνήμης. Μπορείτε να απανεργοποιήσετε για παράδειγμα τις BSD DB και InnoDB, να αυξήσετε το key_buffer ή να κάνετε χρήση της query cache.

Χρησιμότητα

Μεγάλο ρόλο στην απόδοση του πακέτου σας θα διαδραματίσει η δική σας γνώση. Γνωρίζετε καλά τις δυνατότητες του πακέτου σας; Τις δικές σας ανάγκες; Βεβαιωθείτε πως το πακέτο φιλοξενίας που έχετε εκτελεί μόνο εκείνες τις εφαρμογές και διεργασίες που είναι απαραίτητες για τις δικές σας ανάγκες. Απενεργοποιήστε εκείνες που δεν σας χρησιμεύουν σε κάτι, και θα δείτε πολλούς από τους «κύκλους της CPU» να γίνονται ξανά διαθέσιμοι για την πλήρωση των πραγματικών σας αναγκών.

 

Στην MultiHosting, διαθέτουμε Virtual Private Servers για κάθε ανάγκη της επιχείρησής σας. Μάθετε περισσότερα για τις εξειδικευμένες υπηρεσίας μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα