Wednesday, April 24, 2024

Τι είναι το Paywall;

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Εξ’ ορισμού, το Διαδίκτυο είναι συνήθως ελεύθερο και προσιτό σε όλους, και κάθε ιστοσελίδα που θα εντοπίσετε σε αυτό έχει δωρεάν περιεχόμενο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, μπορεί να επιθυμείτε τμήμα του περιεχομένου της ιστοσελίδα σας να προορίζεται μόνο για τους πελάτες σας. Αυτός ο τομέας του site σας που προορίζεται μόνο για επιλεγμένα μέλη μπορεί να εμπεριέχει εικόνες, video, μεταφορτώσιμα αρχεία (downloads), λογισμικό ή ακόμη αποκλειστικά άρθρα ή βιβλία. Για να διατηρηθούν… αποκλειστικά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο paywall σύστημα.

Τα συστήματα paywall έχουν λάβει αρκετά αρνητικές κριτικές το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της χρήσης τους  κυρίως από κάποιες εφημερίδες και περιοδικά που παλαιότερα διέθεταν το περιεχόμενό τους δίχως χρέωση. Μπορείτε να αποφύγετε να στιγματιστείτε αν, και μόνον αν, βεβαιωθείτε ότι το περιχόμενο που προωθείτε ως premium ή αποκλειστικό είναι πραγματικά κάτι που οι επισκέπτες σας δεν μπορούν να βρουν πουθενά αλλού δωρεάν.

Το πως θα «στήσετε» ένα τέτοιο σύστημα με members-only περιοχή, εξαρτάται κυρίως από την δομή και την φύση της ιστοσελίδας σας. Αν κάνετε χρήση κάποιου content management system, τότε το πλέον πιθανό είναι πως υπάρχουν κάποια plugins που θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στη δημιουργία ενός συστήματος συνδρομών. Αν έχετε δημιουργήσει μόνοι σας την δική σας web εφαρμογή, τότε θα πρέπει να κατασκευάσετε και την ανάλογο paywall σύστημα για αυτήν. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να ξεχάσετε την εφαμοργή SSL κωδικοποίησης στην ιστοσελίδα σας ώστε να διατηρήσετε ασφαλή τα δεδομένα των επισκεπτών σας, όπως e-mail και άλλα προσωπικά στοιχεία.

Τέλος, κάτι σημαντικό που δε θα πρέπει να αμελήσετε είναι ο τρόπος με τον οποίο θα λαμβάνετε πληρωμές καθώς και οι τύποι πληρωμών που θα υποστηρίξετε. Αρκετά από τα plugins για CMS υποστηρίζουν δημοφιλείς επεξεργαστές πληρωμών και τους ενσωματώνουν άριστα, διαβεβαιώνοντας ότι η διαδικασία αγοράς είναι πλήρως αυτοματοποιημένη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα