Thursday, April 18, 2024

Θωρακίστε τον server σας με το δωρεάν Linux Malware Detect

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Ανησυχείτε για το malware; Όχι; Κι όμως, θα έπρεπε. Οι διαδικτυακοί εγκληματίες ψάχνουν διαρκώς και διακαώς για νέους και πρωτότυπους τρόπους να επιτεθούν στον server σας ή να χρησιμοποιήσουν τον dedicated server σας για να επιτεθούν σε άλλου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποτρέψετε τέτοιες επιθέσεις, ωστόσο θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για να διαχειριστείτε όχι μόνο την αποφυγή τέτοιων υποθέσεων, αλλά και εκείνες τις επιθέσεις που, τελικά, θα καταφέρουν να περάσουν στο σύστημά σας. Κοινώς, το malware που έχει ήδη αποκτήσει πρόσβαση στον server σας. Και το ευχάριστο; Υπάρχει τρόπος. Γράψτε στο Google: Linux Malware Detect, ή αλλιώς το προϊόν της R-FX Networks, της εταιρίας που κατασκευάζει το διεθνώς αναγνωρισμένο APF Firewall. 

To Linux Malware Detect, ή εν συντομίας εφεξής LMD, σκανάρει τον server σας και ανιχνεύει κακόβουλες εφαρμογές βασιζόμενο σε ένα network edge intrusion detection σύστημα. Χρησιμοποιεί δεδομένα από ανάλογα συστήματα καθώς και δεδομένα που καταχωρούν χρήστες για να δημιουργήσει MD5 και HEX patterns, μοτίβα δηλαδή τα οποία μπορείτε αργότερα να χρησιμοποιήσετε και με άλλα εργαλεία όπως το antivirus ClamAV. 

Αν και πολλοί τύποι παλαιότερων κακόβουλων προγραμμάτων θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν root πρόσβαση και να δημιουργήσουν ένα μικρό (ή μεγάλο) πανικό, πολλά μοντέρνα malware στοχεύουν σε λογαριασμούς χρηστών, και χρησιμοποιούν αυτούς ακριβώς τους λογαριασμούς για να επιτεθούν σε άλλους servers. Αυτού του τύπου οι επιθέσεις είναι πιο δύσκολο να ανιχνευθούν από rootkit ή άλλα παραδοσιακά συστήματα ανίχνευσης απειλών. Το LMD είναι σχεδιασμένο να «πιάνει» ακριβώς όσα δεν μπορούν να εντοπίσουν οι άλλες λύσεις προστασίας.

Το LMD διατίθεται δωρεάν, είναι ανοιχτού κώδικα λογισμικό, και διανείμεται κάτω από την άδεια GNU GPL.

Στην MultiHosting, διαθέτουμε Linux Servers  βελτιστοποιημένους ώστε η ιστοσελίδα σας να αποδίδει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της. Μάθετε περισσότερα για τις εξειδικευμένες υπηρεσίες μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα