Thursday, April 25, 2024

Πως θα αποφύγω το spam στον server μου

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Συχνά, όταν σκεπτόμαστε το spam, συνήθως το συσχετίζουμε με τα εισερχόμενα ανεπιθύμητα e-mail που βρίσκουν τον δρόμο τους προς τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαθέτουμε. Ωστόσο, spam δεν είναι μόνο τα εισερχόμενα προς τον server σας, καθώς ζημιά μπορείτε να πάθετε και… εκ των έσω!

Πολλοί spammers δεν κάνουν setup έναν δικό τους server, ούτε πληρώνουν πακέτα φιλοξενίας για να αποστέλλουν spam μηνύματα. Κατά συνέπεια, χρησιμοποιούν τους servers τρίτων, πιθανά ακόμη και τον δικό σας, για διεκπεραιώσουν τις παράνομες δραστηριότητές τους. Πως; Μπορεί να έχουν κάνει εγγραφή με ψευδή στοιχεία σε κάποιο reseller πακέτο που έχετε, ή να εντοπίσουν και να εκμεταλλευθούν κάποιο exploit στον e-mail server σας ή σε όποιο άλλο υποσύστημα του server εντοπίσουν ευπάθειες. Σημασία, εν τέλει, έχει μόνο πως αν πετύχουν, ο server σας θα πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Για να αποτρέψετε τους κακόβουλους χρήστες να χρησιμοποιήσουν τον δικό σας server ώστε να αποστέλλουν spam, μπορείτε να λάβετε κάποια βασικά μέτρα προστασίας όπως:

  1. Απενεργοποιήστε το MTA. Αν δεν χρησιμοποιείτε τον server σας για υπηρεσίες e-mail, δεν χρειάζεστε τους Sendmail, Postfix ή όποιον άλλο e-mail server να εκτελείται στο παρασκήνιο. Απενεργοποιήστε το πλήρως.
  2. Κλειδώστε το /tmp. Πολλά exploit scripts απορρίπουν spam ή IRC bots στον συγκεκριμένο φάκελο με μόνο σκοπό να αποστέλλουν ανεπιθύμητα «δώρα» σε τυχαίους παραλήπτες. 
  3. Επιβάλλετε την χρήση ισχυρών κωδικών. Προστατέψτε τους λογαριασμούς των χρηστών. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε στους κακόβουλους χρήστες λιγότερες πιθανότητες να σας βρουν ευάλωτους.
  4. Παρακολούθηση & ανίχνευση. Τα δύο μικρά μυστικά που δεν πρέπει να ξεχάσετε ποτέ. Ελέγξτε τον server σας τακτικά για περίεργες δραστηριότητες και εκτελέστε τακτικά scans για κακόβουλο λογισμικό.

Με λίγη προσοχή, και απλά βήματα, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο ο server σας να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή spam! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα