Thursday, April 25, 2024

How To: Χειροκίνητη απενεργοποίηση ενός WordPress Plugin

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Ο εύκολος τρόπος για να απενεργοποιήσει κανείς ένα WordPress plugin είναι να συνδεθεί στο administration panel του blog του, και από το dashboard να επιλέξει «Plugins» και εν συνεχεία την επιλογή «Απενεργοποίηση» (ή Deactivate) για το plugin της επιλογής του. Σε κάποιες σπάνιες, ωστόσο, περιστάσεις, κάποιο plugin ενδέχεται να δυσλειτουργεί και να μην σας επιτρέψει να μπορέσετε να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του blog σας. Εάν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε θα πρέπει να απενεργοποιήσετε χειροκίνητα το συγκεκριμένο plugin. 

Υπάρχουν δύο τρόποι για να απενεργοποιήσει κανείς ένα WordPress plugin: 1) απενεργοποιώντας τα αρχεία του plugin ή 2) απενεργοποιώντας τις ρυθμίσεις του plugin στην βάση δεδομένων.

 

1. «Απενεργοποίηση» αρχείων

Για να μπορέσετε να θέσετε εκτός λειτουργίας τα αρχεία ενός plugin, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στα αρχεία της ιστοσελίδας μέσω π.χ. του File Manager από το cPanel (ή αντίστοιχη εφαρμογή αν τρέχετε κάποιο άλλο σύστημα διαχείρισης), μέσω προγράμματος FTP ή απευθείας πρόσβαση μέσω SSH. Εν συνεχεία, ακολουθείστε τα εξής βήματα:

  1. Πλοηγηθείτε στην διαδρομή: /wp-content/plugins
  2. Εντοπίστε τον φάκελο του plugin που προκαλεί το πρόβλημα
  3. Μετονομάστε τον φάκελο σε κάτι διαφορετικό, π.χ.: notworkingplugin-disabled

Πλέον θα πρέπει να είστε σε θέση να συνδεθείτε στο WordPress, ενώ πιθανά (και βάση της έκδοσης που «τρέχετε») θα δείτε ένα μήνυμα που σας ενημερώνει πως το συγκεκριμένο plugin απέτυχε να «φορτώσει».

 

2. Απενεργοποίηση plugin μέσω βάσης δεδομένων

Για αυτή τη μέθοδο, θα χρειαστείτε πρόσβαση στην βάση δεδομένων, είτε μέσω γραμμής εντολών (SSH) είτε μέσω ενός γραφικού περιβάλλοντος εργασίας όπως είναι το phpMyAdmin. Εν συνεχεία, ακολουθήστε τα ακόλουθα βήματα:

  1. Εντοπίστε το database table με τίτλο: wp_options
  2. Εντοπίστε την σειρά με τίτλο: active_plugins
  3. Τα δεδομένα της θα μοιάζουν κάπως έτσι: a:1:{i:0;s:19:”badplugin/badplugin.php”;}
  4. Τροποποιήστε το a:1 σε a:0, με αυτόν τον τρόπο το plugin θα αλλάξει κατάσταση από ενεργό σε μη ενεργό
  5. Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας

Η δεύτερη μέθοδος είναι λίγο καλύτερη συγκριτικά με την πρώτη, ωστόσο και οι δύο αποφέρουν το ίδιο, επιθυμητό, αποτέλεσμα. Τέλος, μην ξεχάσετε πως μετά την απενεργοποίηση του plugin, θα πρέπει να προσπαθήσετε να εντοπίσετε την αιτία του προβλήματός σας.

 

Η MultiHosting προσφέρει εξειδικευμένα πακέτα φιλοξενίας για το WordPress. Για μία ξέγνοιαστη εμπειρία φιλοξενίας του blog σας, παρακαλούμε δείτε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα