Saturday, April 20, 2024

Εισαγωγή στους Web Servers (μέρος Α)

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Όταν επιλεξετε το λειτουργικό σύστημα, ρυθμίσετε την βασική ασφάλεια και αποφασίσετε για το ποιο θα είναι τον τύπο του πίνακα ελέγχου του server σας, θα χρειαστείτε να επιλέξετε ποιο λογισμικό θα «τρέξετε» στο μηχάνημά σας. Κάποια control panels εγκαθιστούν το λογισμικό για λογαριασμό σας, ωστόσο καλό θα ήταν να επιλέξετε εσείς ποιό είναι το σωστότερο για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας.

Τα λογισμικά τύπου web server είναι υπεύθυνα για να εμφανίσουν τις HTML ιστοσελίδες που βρίσκονται αποθηκευμένες στον server σας. Επιπροσθέτως, ένας web server μπορεί να επεξεργάζεται scripts, να εκτελεί επιπλέον διεργασίες καθώς και να συνδεθεί σε έναν database server. Με λίγα λόγια, ο web server δρα ως ο μεσάζοντας μεταξύ του dedicated server και του Διαδικτύου, ενώ χωρίς αυτόν, κανείς δε θα ήταν ποτέ σε θέση να δει το περιεχόμενο του server σας. Όλα τα παραπάνω καθιστούν τον εκάστοτε web server ένα από τα πλέον απαραίτητα συστατικά ενός server, άρα και την επιλογή της σωστής λύσης για εσάς να είναι μία ιδιαίτερα κρίσιμη απόφαση.

Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες-κλειδιά για να σκεφθείτε προτού αποφασίσετε:

  1. Απόδοση: η ταχύτητα, ο μέσος χρόνος φόρτωσης και η κατανάλωση μνήμης
  2. Σταθερότητα και Ασφάλεια
  3. Επεκτασιμότητα
  4. Δυνατότητες

Κάποιοι web servers είναι ιδιαίτερα ταχείς και πανάλαφροι, μα ενδέχεται να μη προσφέρουν τις δυνατότητες που κάποιοι άλλοι φέρουν εξ’ ορισμού. Κάποιοι web servers προσφέρουν πληθώρα χαρακτηριστικών μα δεν είναι εύκολα επεκτάσιμοι. Οι περισσότεροι ωστόσο προσφέρουν τις βασικές δυνατότητες που θα περίμενε κανείς όπως υποστήριξη για virtual servers και SSL, στατικές και δυναμικές ιστοσελίδες, ενώ κάθε ένας εξ’αυτών έχει και τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά.

Τον προηγούμενο μήνα είχαμε αναφερθεί στους πιο δημοφιλής τύπους web servers παγκοσμίως. Ρίξτε μια ματιά εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα