Friday, April 26, 2024

Πως το blog μου θα «τρέχει» πιο γρήγορα;

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Κατά ένα μεγάλο βαθμό, η απόδοση του blog σας εξαρτάται από την απόδοση του database server και της βάσης δεδομένων σας. Αν και υπάρχουν αρκετά tips και tricks για να αυξήσετε την αποδοτικότητα της δικής σας MySQL βάσης δεδομένων, ένας από τους ευκολότερους και πιο συχνούς τρόπους είναι η βελτιστοποίηση των tables της βάσης σας. Για να το πετύχετε, υπάρχουν δύο τρόποι: από την γραμμή εντολών (command line shell) ή μέσω ενός γραφικού περιβάλλοντος εργασίας όπως για παράδειγμα το phpMyAdmin.

Γραμμή Εντολών

Για να κάνετε optimize μία βάση δεδομένων MySQL, «τρέξτε» την ακόλουθη εντολή:

mysqlcheck -op database-name

Η επιλογή «-o» θα πεί στον MySQL να βελτιστοποιήσει την βάση δεδομένων (optimize) ενώ η επιλογή «p» θα σας ζητήσει τον κωδικό σας. Αυτό φυσικά προϋποθέτει ότι ο χρήστης με τον οποίο έχετε συνδεθεί έχει δικαιώματα πρόσβασης στην βάση δεδομένων. Εάν όχι, τότε θα πρέπει να ταυτοποιήσετε το username ενός χρήστη με δικαίωμα πρόσβασης στην βάση δεδομένων με την ακόλουθη, αυτή τη φορά, εντολή:

mysqlcheck -op -u username database-name

phpMyAdmin

Για να κάνετε optimize μία βάση δεδομένων μέσω phpMyAdmin, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Συνδεθείτε στο phpMyAdmin και επιλέξτε την βάση δεδομένων σας.
  2. Επιλέξτε τα tables που επιθυμείτε να κάνετε optimize, ή επιλέξτε όλα τα tables κλικάροντας Check All (ή Επιλογή Όλων)
  3. Από το drop down menu επιλέξτε Optimize

Ως feedback και για να γνωρίζετε πως όλα πήγαν καλώς, θα πρέπει να δείτε στην οθόνη σας κάτι ανάλογο με το ακόλουθο κείμενο:

OPTIMIZE TABLE`wp_commentmeta` , `wp_comments` , `wp_links` , `wp_options` , `wp_postmeta` , `wp_posts` , `wp_terms` , `wp_term_relationships` , `wp_term_taxonomy` , `wp_usermeta` , `wp_users`

Κάθε μία από τις προαναφερθείσες μεθόδους επιτυγχάνει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, καθιστώντας την βάση δεδομένων σας ταχύτερη και περισσότερο αποτελεσματική. Είναι ένας εύκολος, και αρκετές φορές ιδιαίτερα χρήσιμος τρόπος να αυξήσετε την απόδοση του blog σας!

 

Η MultiHosting προσφέρει εξειδικευμένα πακέτα φιλοξενίας για το WordPress. Για μία ξέγνοιαστη εμπειρία φιλοξενίας του blog σας, παρακαλούμε δείτε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα