Wednesday, April 24, 2024

«Θέλω να μεταφέρω το blog μου, βοήθεια!»

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Όσο καλά και αν κάνετε την έρευνά σας προτού επιλέξετε την εταιρία που θα φιλοξενήσει την ιστοσελίδα σας, υπάρχει πάντοτε μία πιθανότητα να πετύχετε μία κακή εμπειρία web hosting. Οι λόγοι; Η διεύθυνση της εταιρίας μπορεί να αλλάξει, η εξυπηρέτηση να μειωθεί ή απλά να μάθετε πράγματα που αρχικά δεν ξέρατε. Ανεξαρτήτως των λόγων, ωστόσο, θα πρέπει να διασώσετε την ιστοσελίδα σας και να την μεταφέρετε σε έναν άλλον. Και, καθ’ ότι κανείς δεν σας εγγυάται ότι ο πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων θα είναι συνεργάσιμος, οφείλετε να γνωρίσετε βασικές παραμέτρους που θα σας βοηθήσουν να μην χαθεί τίποτα από το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας.

Για παράδειγμα, το πιο δημοφιλές blogging λογισμικό είναι το WordPress ενώ χρησιμοποιείται και υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των εταιριών φιλοξενίας παγκοσμίως. Αυτό καθιστά την μεταφορά μία αρκετά πιο εύκολη διαδικασία. Για να ολοκληρώσετε τη μεταφορά, πρέπει να ολοκληρώσετε τα ακόλουθα βήματα:

  1. Κρατήστε αντίγραφο του ήδη υπάρχοντος site, συμπεριλαμβανομένων των, αρχείων του theme που χρησιμοποιείτε, των uploads που έχετε κάνει, των plugins που χρησιμοποιείτε, της βάσης δεδομένων του blog σας
  2. Αντιγράψτε την βάση δεδομένων στη νέα ιστοσελίδα.
  3. Εγκαταστήστε ξανά το WordPress
  4. Ρυθμίστε το WordPress ώστε να κάνει χρήση της υπάρχουσας βάσης δεδομένων (στο παρελθόν αναλύσαμε πως να κάνετε backup τη βάση δεδομένων μέσω phpMyAdmin)
  5. Αντιγράψτε τα αρχεία του theme, των uploads και των plugins στον νέο server
  6. Βεβαιωθείτε πως όλα δουλεύουν στην εντέλεια.
  7. Βεβαιωθείτε πως και οι δύο εκδόσεις της ιστοσελίδας σας «τρέχουν» την ίδια έκδοση WordPress. Η μεταφορά μίας ιστοσελίδας απο τον έναν server στον άλλον όταν υπάρχει αλλαγή στο βασικό λογισμικό μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα.

 

Η MultiHosting είναι η μόνη εταιρία στην Ελλάδα που προσφέρει το πανίσχυρο σύστημα λήψης αντιγράφων ασφαλείας: το Idera (γνωστό και ως CDP-R1 Soft).. Διατηρούμε πλήρη backups των αρχείων και των βάσεων δεδομένων της ιστοσελίδας σας, για 1 μήνα. Επιπλέον, παρέχουμε το Disaster Recovery Plan, δηλαδή, backups των….backups, σε διαφορετικό Datacenter, σε άλλη Ευρωπαϊκή Χώρα (Λουξεμβούργο). Έτσι, τα αρχεία σας, παραμένουν ασφαλή, ακόμη και στις πιο ακραίες καταστροφές! Δείτε περισσότερα για τις υπηρεσίες WEB Hosting που προσφέρουμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα