Saturday, April 20, 2024

Security Alert: Κρίσιμο κενό ασφαλείας σε wordpress themes της PageLines

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Τα drag and drop themes  PageLines (500.451 downloads) και Platform (677.268 downloads) δέχθηκαν ενημερώσεις μετά από κρίσιμο κενό ασφαλείας που εντοπίστηκε στον κώδικά τους από την εταιρία Sucuri. Σύμφωνα με την εταιρία, τα κενά ασφαλείας βαθμολογούνται ως πολύ κρίσιμα (9/10) στην κλίμακα DREAD καθώς επιτρέπουν την διαβάθμιση δικαιωμάτων στους χρήστες αλλά και την απομακρυσμένη εκτέλεση κακόβουλου κώδικα!

Το κενό ασφαλείας που μπορεί να δώσει δικαιώματα διαχειριστή σε πρακτικά οποιονδήποτε επισκέπτη του blog σας, είναι εν δυνάμει ικανό να επιτρέψει σε κακόβουλους χρήστες να τροποποιήσουν οποιαδήποτε ρύθμιση βρίσκεται αποθηκευμένη στην βάση δεδομένων του wordpress blog σας ή ακόμη και την εγγραφή νέων χρηστών με δικαιώματα διαχειριστή! 

Όπως πάντα, σας συνιστούμε να αναβαθμίσετε άμεσα τόσο την εγκατάσταση της WordPress ιστοσελίδα σας όσο και των προαναφερθέντων themes. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν επιθυμείτε την αναβάθμιση του ευάλωτου theme, μπορείτε να κατεβάσετε ένα μικρό plugin που θα μπλοκάρει τουλάχιστον τα συγκεκριμένα κενά ασφαλείας, διασφαλίζοντας έτσι την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας σας και την ασφάλεια των επισκεπτών σας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα