Friday, March 29, 2024

Google: Το κριτήριο κατάταξης “Mobile Friendly” σε ισχύ από την 21η Απριλίου

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και στο παρελθόν, η Google έχει ανακοινώσει ότι θα χρησιμοποιήσει την φιλικότητα των ιστοσελίδων προς τις φορητές συσκευές ως κριτήριο κατάταξης στην εμφάνιση αποτελεσμάτων όταν οι αναζητήσεις λαμβάνουν χώρα σε κινητά τηλέφωνα ή tablets.

Εν αντιθέσει με ότι αρκετοί πιστεύουν, το rollout του νέου αλγορίθμου δε θα πραγματοποιηθεί παντού την ίδια στιγμή. Για την ακρίβεια, μπορεί να χρειαστεί έως και μία εβδομάδα έως ότου εφαρμοστεί πλήρως. Έτσι, λοιπόν, σας συμβουλεύουμε να παρακολουθείτε την κίνηση των ιστοσελίδων σας από την 21η Απριλίου και μετά αλλά να μην πανικοβληθείτε με «το καλημέρα».

Η σελίδα είναι mobile-friendly ή δεν είναι

Η φιλικότητα μίας ιστοσελίδας προς της φορητές συσκευές δεν είναι ένα προοδευτικό κριτήριο. Αυτό σημαίνει πως μία σελίδα είτε είναι φιλική, είτε δεν είναι. Δεν υπάρχει κάποια μέση τιμή. Η σελίδα σας θα πρέπει να περάσει πλήρως τα κριτήρια της Google για να θεωρηθεί φιλική προς τις φορητές συσκευές.

Για να ελέγξετε αν η ιστοσελίδα σας είναι φιλική προς τις φορητές συσκευές και ότι περνά όλα τα απαραίτητα κριτήρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο εργαλείο: Mobile friendly test.

Θέλετε να είσαστε 100% βέβαιοι;

Το να ελέγξετε αν η ιστοσελίδα σας είναι φιλική προς τις φορητές συσκευές (ή όχι) είναι τόσο εύκολο όσο το να ψάξετε… οι ίδιοι! Και αυτή η συμβουλή έρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά της Google.

Χρησιμοποιήστε το smartphone σας για να ψάξετε την ιστοσελίδα σας στο Google. Αν δείτε το γκρίζο πρόθεμα με τίτλο “mobile-friendly” τότε όλα βαίνουν καλώς. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να κάνετε κάποιες διεργασίες αναβάθμισης προτού έρθει η 21η Απριλίου.

Λάθη που θα πρέπει να αποφύγετε

Πριν μερικές ημέρες, η Google δημοσίευσε τα πλέον κοινά λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων στην προσπάθειά τους να γίνουν τα site τους mobile friendly και πως να τα αποφύγετε. Μπορείτε να βρείτε τον πλήρη οδηγό της Google εδώ, ή να διαβάσετε το αυριανό μας blog post για να μάθετε εύκολα, γρήγορα, και στα ελληνικά, πως να αποφύγετε τα λάθη αυτά. Όπως πάντα, για απορίες, ενστάσεις, προβληματισμούς ή … ιδέες, χρησιμοποιήστε τα σχόλια για να επικοινωνήσετε μαζί μου. Alex out.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα