Thursday, April 25, 2024

10 Συμβουλές για να βρεις το κατάλληλο Domain Name

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

 
Η επιλογή ενός domain name είναι παρόμοια με την επιλογή  ονόματος της εταιρείας που απαιτεί πολλή σκέψη και προσοχή. Το όνομα του domain σας είναι η ταυτότητά σας στο διαδίκτυο. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα όνομα που να ταιριάζει όχι μόνο της επιχείρησής σας, αλλά είναι επίσης εύκολο να το βρει κάποιος και να το προωθήσει. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το τέλειο domain name.
 
#1. Να είναι εύκολο στη δακτυλογράφηση
 
Βρίσκοντας ένα domain name που είναι εύκολο να πληκτρολογήσετε είναι κρίσιμo για την online επιτυχία της ιστοσελίδας σας. Εάν χρησιμοποιείτε αργκό ή λέξεις με πολλαπλές ορθογραφίες (xpress vs express), μπορεί να είναι πιο δύσκολο για τους πελάτες να σας βρουν την ιστοσελίδα σας. 
 
#2. Φροντίστε να είναι σύντομο
 
Αν το domain name σας είναι μεγάλο και πολύπλοκο, υπάρχει κίνδυνος οι πελάτες να το πληκτρολογήσουν λάθος ή ανορθόγραφα. Σύντομο και απλό είναι ο πιο σίγουρος τρόπος.
 
#3. Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά
 
Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν την επιχείρησή σας και τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Για παράδειγμα εάν είστε μια επιχείρηση αντικατάστασης γυαλιού, μπορεί να θέλετε να εγγραφείτε ως GlassRepair.com ή GlassReplacement.com. Συμπεριλάβετε τις λέξεις-κλειδιά που οι άνθρωποι θα εισέρχονται στον ισότοπο σας όταν ψάχνουν για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Θα συμβάλλει στη βελτίωση της κατάταξης σας στις μηχανές αναζήτησης (που αυξάνει την κυκλοφορία) και έχει περισσότερο νόημα για τους πελάτες σας.
 
#4. Στοχεύστε την περιοχή σας
 
Εάν η επιχείρησή σας είναι τοπική, συμπεριλάβετε την πόλη σας στο domain name σας ώστε να είναι εύκολο για τους τοπικούς πελάτες να το βρουν και να το θυμούνται. Παράδειγμα: AthensGlassRepair.com.
 
#5. Αποφύγετε αριθμούς και ενωτικά
 
Οι αριθμοί και τα ενωτικά είναι συχνά παρεξηγημένα – οι άνθρωποι που θα ακούνε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας σας δεν θα ξέρουν αν χρησιμοποιείτε το αριθμητικό (5) ή την λέξη (πέντε).
 
#6. Να είναι αξιομνημόνευτο 
 
Υπάρχουν εκατομμύρια από καταχωρημένα domain names, έχοντας έτσι ένα domain που είναι πιασάρικο και αξέχαστο είναι απαραίτητο. Μόλις καταλήξετε σε ένα όνομα, να το μοιραστείτε με στενούς σας φίλους για να βεβαιωθείτε ότι ακούγεται ελκυστικό και βγάζει νόημα για τους άλλους.
 
#7. Αναζητήστε το 
 
Βεβαιωθείτε ότι το όνομα που έχετε επιλέξει δεν είναι κατοχυρωμένο, ή αν έχει πνευματικά δικαιώματα ή αν χρησιμοποιείται από άλλη εταιρεία. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα τεράστιο νομικό χάος που θα μπορούσε να σας κοστίσει μια περιουσία, καθώς και το domain σας!
 
 
#8. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη Domain Name κατάληξη 
 
Υπάρχουν πολλών ειδών καταλήξεις στο τέλος των ηλεκτρονικών διευθύνσεων. Αυτές μπορεί να έχουν συγκεκριμένες χρήσεις, οπότε φροντίστε να επιλέξεις αυτό που λειτουργεί καλύτερα για την επιχείρησή σου. Το .gr είναι η ελληνική κατάληξη και χωρίς αμφιβολία, η πιο δημοφιλής στο ελληνικό διαδίκτυο. Το .com είναι μακράν το πιο δημοφιλές διεθνώς, αλλά παρακάτω υπάρχουν μερικές άλλες κορυφαίες επεκτάσεις:
 
.eu: η κατάληξη της ευρώπης, δημοφιλής και ιδιαίτερα ανερχόμενη !
.co: μια συντομογραφία για την εταιρεία, το εμπόριο, και την κοινότητα
.info: ενημερωτικοί ιστότοποι
.net: τεχνικές, ιστοσελίδες υποδομής του Διαδικτύου
.org: μη-εμπορικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις 
.biz: επιχειρηματική ή εμπορική χρήση, όπως ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου
.me: blogs, προσωπικές ιστοσελίδες
 
 
#9. Προστατέψτε και χτίστε το εμπορικό σήμα σας
 
Για να προστατεύσετε την εταιρεία σας, θα πρέπει να αγοράσετε διάφορες επεκτάσεις περιοχών, καθώς και ανορθόγραφες εκδόσεις του domain name σας. Αυτό αποτρέπει τους ανταγωνιστές από την εγγραφή άλλων εκδόσεων και εξασφαλίζει ότι οι πελάτες σας κατευθύνονται προς την ιστοσελίδα σας, ακόμη και από την λάθος πληκτρολόγηση.
 
#10. Πράξτε  γρήγορα
 
Τα Domain names πωλούνται γρήγορα. Ευτυχώς, είναι επίσης φθηνά, γι ‘αυτό εγγραφείτε με το αγαπημένο Domain name σας το συντομότερο δυνατόν. Για να βρείτε ένα διαθέσιμο Domain name κάντε την αναζήτησή σας εδώ.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα