Friday, March 29, 2024

Social Media Done Right #2

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Αυτή την εβδομάδα, σε συνέχεια του αφιερώματός μας στην σωστή χρήση των κοινωνικών δικτύων από τη σύγχρονη επιχείρηση, θα αναφερθούμε στα hashtags.

Τι είναι: Η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Sephora προωθεί μια νέα σειρά προϊόντων περιποιήσης νυχιών χρησιμοποιώντας το hashtag #manipediday (από το manicure και το pedicure) η οποία «εορτάζεται» ετησίως την 25η Απριλίου! Εκείνη την ημέρα το hashtag #manipediday ήταν στα trends του Twitter.

 

Γιατί πετυχαίνει: Ουσιαστικά, τα Sephora πήραν ένα trending hashtag και το χρησιμοποίησαν στο σωστό πλαίσιο προσδίδοντας προσωπικότητα στο brand name και ταυτόχρονα προωθώντας τα προϊόντα τους σε ένα μεγαλύτερο και σωστά στοχευμένο αγοραστικό κοινό. Αρκετά έξυπνος τρόπος για να προωθήσει κανείς τα προϊόντα του στα κοινωνικά δίκτυα.

Πως θα το εφαρμόσετε: Θα πρέπει να δώσετε βαρύτητα στα trends και trending hashtags. Όταν κάποιο εξ’αυτών ταιριάζει με την επιχείρησή σας ή αισθανθείτε ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε έξυπνα, κάντε το! Για να βλέπετε τι «παίζει» ανά πάσα δεδομένη στιγμή στα κοινωνικά δίκτυα, κάντε χρήση των ακόλουθων ιστοσελίδων:

Θυμηθείτε πως συχνά τα hashtags αυτά ξεκινούν από ανθρώπουν με δύναμη να επηρεάζουν την κοινή γνώμη, διασημότητες ή ακόμη και άλλα brand names. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να συμμετάσχετε σε συζητήσεις με άλλους ανθρώπους οι οποίοι ενδεχο΄μενα να ενδιαφέρονται για τα προϊόντα και / ή τις υπηρεσίες σας. Προσέξτε ωστόσο: η χρήση των hashtags θα πρέπει να γίνεται με μέτρο, όπως και η τεχνική στην οποία αναφερόμαστε. Συχνή και αλόγιστη χρήση ενδεχόμενα θα βλάψει το όνομα της επιχείρησής σας καθώς μπορεί να θεωρηθεί από το ευρύ κοινό ως spam.

Τέλος, και σε αυτή την τεχνική, τα μηνύματα που εμπεριέχουν εικόνες είναι μακράν απολεσματικότερα από το απλό κείμενο.

Όπως πάντα, για τυχόν απορίες, προτάσεις αλλά και τις απόψεις σας, σας περιμένω στα σχόλια 😉

Προηγούμενο άρθροWordPress 4.2.2: Ενημερώσεις ασφαλείας
Επόμενο άρθροSocial Media Done Right #3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα