Friday, April 26, 2024

8 ευκολίες που πολλοί αγνοούν στο WordPress

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Από την έκδοση 4.0, το WordPress έχει εισάγει ορισμένα αρκετά έξυπνα και εύχρηστα χαρακτηριστικά τα οποία, δυστυχώς, οι περισσότεροι αγνοούν. Ειδικά αν είστε blogger ή απλά σας αρέσει η σύνταξη, η χρήση των λειτουργιών που ακολουθούνε θα καταστήσουν τη χρήση του λογισμικού πολύ πιο αποτελεσματική. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα 8 χαρακτηριστικά που ίσως δεν γνωρίζετε:

  1. Distraction Free Writing Mode: με το πάτημα ενός button, τα πάντα «εξαφανίζονται» από την οθόνη σας και το μόνο που μένει είναι ο editor και η διάθεσή σας να συντάξετε το κείμενό σας.
  2. Γράψτε με συντομεύσεις: για παράδειγμα, το σύμβολο της # εις διπλούν μπροστά από το κείμενο, κάνει π.χ. τον τίτλο να έχει μέγεθος Heading 2. 
  3. Προγραμματισμός άρθρων: πλέον, είναι εύκολο να χρονο-προγραμματίσετε την δημοσιεύση ενός άρθρου. 
  4. Θέλετε να φορτώσετε μία φωτογραφία; Απλό: πλέον υποστηρίζεται η λειτουργία drag and drop!  
  5. Εγγενής υποστήριξη φωτογραφικών gallery: πλέον δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποιο επιπλέον plugin για να δημιουργήσετε μια gallery. Όταν είστε στο περιβάλλον σύνταξης ενός άρθρου, απλά πηγαίνετε στο Add Media, επιλέξτε Δημιουργία Gallery και διαλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε να ανήκουν στην gallery σας. Αυτό ήταν!
  6. Επεξεργασία φωτογραφιών: αν και σαν λειτουργία υφίσταται από την έκδοση 3.9, οι περισσότεροι αγνοούν ότι μπορούν μέσα από το WordPress τους να κάνουν crop μία φωτογραφία, να την περιστρέψουν ή να τροποποιήσουν το μέγεθός της!
  7. Αναθεωρήσεις σελίδων και άρθρων: κάθε φορά που πατάτε το πλήκτρο τις αποθήκευσης σε μια σελίδα ή ένα άρθρο εντός του WordPress, αυτόματα δημιουργείτε ένα revision (μια προηγούμενη έκδοση του άρθρου και η νέα). Έτσι, μπορείτε εύκολα να ανατρέξετε σε προηγούμενες εκδόσεις μιας σελίδας, να διορθώσετε κάποια σφάλματα, κ.ο.κ. 
  8. Ενσωματώσεις (embeed): πλέον, είναι πανεύκολο να ενσωματώσετε ένα tweet ή ένα video στο άρθρο σας. Απλά κάντε copy και paste τον σύνδεσμό του! Το WordPress θα αναλάβει τα υπόλοιπα!

 

Γνωρίζατε αυτές τις ευκολίες; 🙂 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα