Thursday, March 28, 2024

Τα 7 καλύτερα 404 Plugins για το WordPress

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Υπάρχει μία φράση για κάθε χρήστη του Internet την οποία δυστυχώς έχουν όλοι αντικρύσει έστω μία φορά στη ζωή τους: «The page cannot be found. The page you’re looking for might’ve been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable». Και αναρωτιέσαι: έγραψα κάτι λάθος; «Έπεσε» η σελίδα; Αφού δούλευε πριν μερικά λεπτά!

Για τους web developers, ωστόσο, τα σφάλματα 404 δεν είναι απλά κάποιες «μικροενοχλήσεις» μα μπορούν να τους στοιχίσουν ακόμη και ξενύχτια έως ότου επιδιορθωθούν. Είτε είναι απλά κάποιο downtime, είτε λάθη στη χρήση των συνδέσμων, τα σφάλματα 404 μπορούν να σας στοιχίσουν χαμένους επισκέπτες που δεν θα έρθουν ξανά στη σελίδα σας, ενώ, αν ο αριθμός των σφαλμάτων είναι σημαντικός, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να χάσετε και από άποψης SEO. Ευτυχώς, για τους χρήστες της πλατφόρμας WordPress υπάρχουν αρκετές λύσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Πριν όμως δούμε τις επτά πιο σημαντικές υποψήφιες λύσεις, ας μάθουμε λίγα περισσότερα για τα σφάλματα 404.

Χρήσιμες πληροφορίες για τα 404

  1. Η δημιουργία μιας σελίδας 404 θα πρέπει να είναι η πρώτη σας κίνηση όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο το WordPress διαχειρίζεται τις «χαμένες σελίδες».
  2. Οι δημιουργοί του Yoast έχουν μια ωραία λίστα με παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την δημιουργία μίας σελίδας Error 404, και εξετάζουν πολλούς τομείς όπως η χρήση του Google Analytics και των Webmaster Tools.
  3. Οι σελίδες υποστήριξης της Google (Google Webmaster Support) έχουν επίσης πολύ χρήσιμα tips και tricks.

Τα 7 καλύτερα 404 Plugins για το WordPress

  1. 404 Page (και 404 Page Pro): Αν και σχετικά νέο plugin, ο δημιουργός του διατηρεί ήδη δύο επιτυχημένα plugin στο ενεργητικό του. Η δωρεάν έκδοση σας επιτρέπει να αντικαταστήσετε την «εργοστασιακή» 404 σελίδα του theme σας, ενώ υπάρχει και η premium έκδοση που προσφέρει responsive design, υποστήριξη 18 γλωσσών, lead capture δυνατότητες, με τις άδειες να ξεκινούν από 29 δολάρια και να σταματούν στα 199 δολάρια. 
  2. All 404 Redirect to Homepage: Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το συγκεκριμένο plugin κάνει ότι ακριβώς λέει: όλα οι χαμένες σελίδες που δίνουν σφάλμα 404 γίνονται redirect στην κεντρική σελίδα. Από άποψης SEO, ένα 301 redirect «μεταφέρει» το authority της σελίδας στην νέα σελίδα. Πρακτικά το plugin λέει στις μηχανές αναζήτησης: «Αυτό που ψάχνετε, μπορείτε να το βρείτε πλέον εδώ! Ξεχάστε αυτή τη σελίδα!».
  3. 404 to 301: Παρομοίως με το προηγούμενο plugin, και αυτό σας επιτρέπει να κάνετε redirect τα σφάλματα 404 σε οποιοαδήποτε σελίδα επιλέξετε. Ταυτόχρονα, υποστηρίζονται οι τύποι 302 και 307, αν και συνιστούμε για πολλαπλούς λόγους να κάνετε χρήση, ως επί το πλείστον, του τύπου 301.
  4. Custom 404 Pro: Το συγκεκριμένο plugin σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια custom 404 σελίδα μέσα από το WordPress Admin Panel, να εισάγετε ένα custom url ως redirect ή απλά να δείτε τα logs από τα 404 σφάλματα. Παρά το όνομά του, το συγκεκριμένο plugin διατίθεται δωρεάν και έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα δυνατότητα: καταγράφει κάθε λέξη-κλειδί που οδήγησε τον επισκέπτη σε μια σελίδα 404 ενώ προσφέρει και φίλτρα που μπορούν να σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα.
  5. 404 Error Logger: Σε αντίθεση με κάθε άλλο plugin της λίστας, το συγκεκριμένο δεν επιλύει το πρόβλημα, απλά καταγράφει δεδομένα που μπορούν να σας φανούν χρήσιμα. Το plugin μπορεί να καταγράψει IP, έκδοση και τύπο browser καθώς και το referrer url. 
  6. Redirection: Μακράν το πιο δημοφιλές plugin της λίστας με περισσότερες από 400.000 ενεργές εγκαταστάσεις καθώς προσφέρει κάθε τι που έχουμε ήδη αναφέρει. Επιτρέπει την 301 προώθηση των 404 σφαλμάτων, την καταγραφή και παρακολούθηση των 404 σφαλμάτων, την δυνατότητα για redirect κάθε πιθανού συνδέσμου και την δυνατότητα προσωποποίησης των redirects ανάλογα με τον referrer. Διαθέσιμο σε περισσότερες από 20 γλώσσες!
  7. SEO Redirection Plugin (δωρεάν και pro): Η δωρεάν έκδοση προσφέρει τις βασικές λειτουργίες προώθησης 301, 302 και 307. Η premium έκδοση της εφαρμογής η οποια στοιχίζει 29 δολάρια, προσφέρει redirect cache και την δυνατότητα δημιουργίας κανόνων για αυτόματη διαχείριση των σφαλμάτων 404.

Ποια είναι η δική σας επιλογή; Πείτε μας στα σχόλια!

Προηγούμενο άρθροWe Are Hiring: Web Developer
Επόμενο άρθροΝέα έκδοση Joomla! 3.4.4

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα