Friday, April 19, 2024

14 προτάσεις για το Blog σας

Good News

Vasia S.
Vasia S.
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Υπάρχουν διάφοροι προβληματισμοί γύρω από την διατήρηση ενός Blog ή website.Παρακάτω έχουμε τις απαντήσεις σε θέματα όπως “τι να γράψω στο blog μου” κτλ.

  1. Βρείτε την θεματολογία σας. Δεν χρειάζεται να έχετε μια θεματολογία, αλλά βοηθάει. Με τι είστε παθιασμένος; Τρέξιμο; Μαγείρεμα;  Έχετε βρει το πάθος σας; Αν ναι, τότε έχετε βρει ακριβώς με ποιό θέμα χρειάζεται να ασχοληθείτε. Αν όχι, τότε θα πρέπει πρώτα να βρείτε το πάθος σας.
  2. Ορίστε τους ιδανικούς για εσάς αναγνώστες.Ανάλογα την θεματολογία σας αναφέρεστε και σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, ηλικίες κτλ. Θα πρέπει να γνωρίζετε το κοινό σας και να μην ξεχνάτε πως εξαρτάται κυρίως από τα θέματα που επιλέγετε να αναπτύξετε στο blog σας.                
  3. Να είστε αυθεντικοί. Ναι, υπάρχουν και άλλα blogs που αναφέρονται στο ίδιο πράγμα που θέλετε να γράψετε και εσείς.Κάντε μια ερώτηση στον εαυτό σας: Γιατί λοιπόν είναι το blog σας διαφορετικό; Απάντηση: Εξ’αιτίας σας. Εσείς είστε αυτό που κάνει το blog σας διαφορετικό. Είναι η δημιουργικότητά σας, η αξία που προσθέτει.
  4. Να γράφετε ενδιαφέροντα θέματα. Με αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσετε αναγνώστες οι οποίοι όχι μόνο θα διαβάσουν το blog σας αλλά θα το μοιραστούν με τους φίλους τους.
  5. Η ειλικρίνεια είναι βασικό μέλημα που πρέπει να λάβετε υπ’όψην, καθώς και το να είστε ο εαυτός σας.Ο κόσμος των αναγνωστών ενδιαφέρεται για τους αληθινούς bloggers.
  6. Χρόνος. Μόλις έχετε μάθει πως να στήσετε ένα blog θα καταλάβετε πως το blogging παίρνει πολύ ώρα.Γι’ αυτό μόλις ετοιμάσετε το design ασχοληθείτε αμέσως με το άρθρο σας.
  7. Όραμα. Ο λόγος που το design του website σας αρέσει είναι επείδη επιλέξατε κάποιο όμορφο θέμα αλλά κυρίως επειδή είχατε ένα όραμα για το πως θέλετε να μοιάζει το blog σας. Να έχετε στο μυαλό σας από πριν πως πρέπει να να είναι το site σας πριν ξεκινήσετε να το σχεδιάζετε. Αυτό θα σας βοηθήσει στο να έχετε πραγματικά επιθυμητά αποτελέσματα.
  8. Πότε να δημοσιέυσετε. Αναρωτιέστε πότε είναι η καλύτερη ώρα να δημοσιέυσετε; Δεν υπάρχει σωστή απάντηση για αυτή την ερώτηση. Ανεβάζετε όποτε το νιώσετε οι ίδιοι. Ακόμη, εσείς γνωρίζετε το κοινό σας οπότε μπορείτε να ψυχολογήσετε τις ώρες που θα είναι διαθέσιμο.
  9. Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. Ναι, σας συνιστούμε τη χρήση του Twitter, το Facebook και Instagram για να βοηθήσει τη σύνδεση με τους αναγνώστες και άλλους bloggers. Παρόλ’αυτά προτείνουμε έμφαση αρχικά στη γραφή και τα social media στη συνέχεια.
  10. Μην σας επηρεάζουν τα αρνητικά σχόλια.
  11. Έρευνα. Περάστε το χρόνο σας ερευνώντας τι γράφετε. Ο λόγος που είσαστε σε θέση να γράφετε τόσο χρήσιμα δοκίμια, είναι επειδή έχετε αφερώσει χρόνο για την έρευνα θεμάτων σας.
  12. Κρατήστε το απλό. Ο μινιμαλισμός πρέπει να επικρατήσει σε οποιοδήποτε site. Δεν χρειάζεστε περιττές διαφημίσεις ή γραφικά στο site σας. Κρατήστε τα βασικά που σας χρειάζονται και αφαιρέστε οτιδήποτε δεν προσθέτει αξία.
  13. Εικόνα.Προσθέστε εικόνα του εαυτού σας διότι με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε τους αναγνώστες σας να ταυτιστόυν με εσάς.
  14. Πρόσθετα. Τοποθετήστε pluggins για να μπορούν να μοιραστούν οι αναγνώστες σας το άρθρο σας στο facebook,twitter.

Εμπιστευτείτε τη φιλοξενία του blog σας στη Multihosting μόλις από 2,95€ / μήνα. Ενημερωθείτε αναλυτικότερα για τα πακέτα μας και επιλέξτε το ιδανικότερο για εσάς  http://www.multihosting.gr/web-hosting.html

Προηγούμενο άρθροΝέα έκδοση Joomla! 3.4.4
Επόμενο άρθροJoomla VS WordPress

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα