Saturday, April 20, 2024

8 Tips SEO για το 2016

Good News

Vasia S.
Vasia S.
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Το 2016 έφερε στο προσκήνιο μια ολόκληρη σειρά αλλαγών στον τρόπο που οι επιχειρήσεις παρουσιάζουν τα προιόντα και τις υπηρεσίες τους, έτσι,  καθημερινά γίνεται μία προσπάθεια βελτίωσης της κατάταξη τους στις μηχανές αναζήτησης(SEO).

To SEO αποκτάει σημασία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, δεδομένου ότι σας βοηθάει να προβάλετε την επιχείρηση σας,να της αποδόσει την αξιοπιστία που χρειάζεται καθώς και να ενισχύσετε το Βrand Name σας.
Σε τελική ανάλυση, ποιό είναι το νόημα του να ξοδεύετε χρόνο δημιουργώντας περιεχόμενο και γραφικά στην ιστοσελίδα σας, εάν δεν είναι ορατή στο κοινό όταν εκτελούν κάποιο ερώτημα αναζήτησης;

Το 2015 οι επιχειρήσεις συνειδητοποιώντας την αξία του SEO, εναρμόνισαν το περιεχόμενο τους με τις ανάγκες των πελατών τους και έδωσαν βάση στην φιλικότητα των ιστοσελίδων προς τις φορητές συσκευές.
Αναρωτιέστε τι αλλαγές έχουν επέλθει εν έτη 2016;

Παρακάτω σας παραθέτουμε τις πιο καυτές τάσεις SEO και τις εξελίξεις που έχουν οριστεί για φέτος.

1. Προσοχή στα Social Media!

Μέσα στα επόμενα χρόνια, το περιεχόμενο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook, linkedin, Twitter, θα αποκτήσουν ιδιαίτερη σημασία στο SERPs(Search Engine Results pages).
Πολλές επιχειρήσεις ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν τα Social Media για να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν το SEO.
Γενικότερα προβλέπεται πως όλο και περισσότερο περιεχόμενο των social media θα εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης. Έτσι, να είστε έτοιμοι να αναζητήσετε, να χρησιμοποιήσετε καθώς και να συλλέξετε πολύτιμο κοινωνικό περιεχόμενο για την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας και να γίνεται ακόμη πιο δημοφιλείς.

2. Τα βίντεο θα συνεχίσουν να κυβερνούν!

Είναι γνωστό πως τα βίντεο διατηρούν το κοινό απασχολημένο και ψυχαγωγημένο. Έτσι, όσα περισσότερα βίντεο έχετε, τόσο βελτιώνεται η κατάταξη της σελίδας σας στο SERPs.
Επιπλέον, η Google έχει αρχίσει να δίνει προσοχή στα blended αποτελέσματα / αναζητήσεις. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία που σας δίνει η Google για να εμφανιστείτε στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης, περιλαμβάνοντας ένα ενδιαφέρον βίντεο στο περιεχόμενο σας.
Σύμφωνα με έρευνες οι αναζητήσεις βίντεο συγκεντρώνουν 41% υψηλότερo ποσοστό κλικ σε σύγκριση με το απλό, στατικό περιεχόμενο κειμένου.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανεβάσετε το βίντεο στο youtube ή μέσω video SEO. Η Google είναι σε θέση να βρει το περιεχόμενο του βίντεο σας και να το εμφανίσει όταν συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά εισάγονται ως όροι αναζήτησης.

3. Κρίσιμη η βελτιστοποίηση προς τις φορητές συσκευές!

Είναι η ιστοσελίδα της επιχείρησης σας φιλική προς κινητά;
Οι χρήστες του διαδικτύου δεν είναι πλέον στάσιμοι. Χρησιμοποιούν όλα τα είδη συσκευών όπως tablet, smartphones, φορητούς υπολογιστές για να περιηγηθούν στο διαδίκτυο.Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός αναζητήσεων μέσω φορητών συσκευών αυξάνεται 43% χρόνο με τον χρόνο.
Η βελτιστοποίηση ως προς τις φορητές συσκευές είναι πλέον κανόνας και θεωρούμε πως ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε στρατηγικές SEO για αναζητήσεις μέσω mobile.
Επίσης, η ενημέρωση του αλγόριθμου της Google φέτος εξασφάλισε πως οι φιλικές προς φορητές συσκευές ιστοσελίδες θα εξασφαλίζουν υψηλότερη κατάταξη στις αναζητήσεις χρηστών.

4. Λειτουργία Φωνητικής Αναζήτησης εδώ και τώρα!

Στις μέρες μας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι εκτελούν φωνητικά κάποια αναζήτηση λόγω ευκολίας και ασφάλειας(πχ. εν ώρα οδήγησης) καθώς οι περισσότερες κινητές συσκευές έχουν την λειτουργία της φωνητικής αναζήτησης.
Βεβαιωθείτε πως το περιεχόμενο σας είναι εύκολα αναζητήσιμο μέσω φωνητικής εντολής με την χρήση λέξεων-κλειδιών που είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει κάποιος χρήστης κατά την αναζήτηση του.

5.Μη φοβηθείτε τo content aggregaion!

Τι εννοούμε με το content aggregation;                                                                                                                Eισάγετε στο περιεχόμενο σας link αξιόπιστων ιστοσελίδων.Σύμφωνα με έρευνες το 85% των αποτελεσμάτων αναζητήσεων της Google καταλαμβάνει το Wiki, οι χάρτες, τα social media, news, οι εικόνες και τα βίντεο.Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία, δείχνουν πως το πλήθος ψάχνει σχετικές πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ή θέμα σε ένα μόνο μέρος.Συγκεκριμένα, το content aggregation είναι ένας πρακτικός τρόπος για την αναζήτηση, ταξινόμηση, συγκέντρωση παρουσίαση, ανταλλαγή και προβολή περιεχομένου γύρω από τα προκαθορισμένα κριτήρια για να απευθυνθείτε σε στοχευμένο κοινό.Εάν σκοπεύετε να ακολουθήσετε την πρακτική συνάθροισης, βεβαιωθείτε ότι έχετε συλλέξει περιεχόμενο από διαφορετικές πηγές υψηλού authority.

6. Tα Mobile Apps κάνουν ακόμη πιο δυναμική την παρουσία τους.

Φημολογείται(και όχι άδικα) πως με το πέρασμα των χρόνων οι εφαρμογές θα υπερκαλύπτουν τους υπολογιστές και τις ιστοσελίδες.
Για του λόγου το αληθές, έρευνες έδειξαν πως το 85% των χρηστών προτιμάει apps παρά τις ιστοσελίδες.
Γι’ αυτό λοιπόν, δημιουργήστε ένα app τοποθετήστε το σήμα κατατεθέν σας στο όνομα της εφαρμογής και βεβαιωθείτε πως έχετε κατάλληλα links σε αυτή.

7. To “Local SEO” ύψιστης σημασίας!

Το τοπικό SEO γίνεται όλο και σημαντικότερο. Πρέπει να ενημερώσετε την Google που βρίσκεται η επιχείρηση σας και τι προσφέρετε για να αυξήσετε τις πιθανότητες του να εμφανιστείτε στην πρώτη σελίδα αναζητήσεων.
Γι’ αυτόν τον λόγο, βεβαιωθείτε πως έχετε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά για την τοποθεσία σας και διαμορφώστε το περιεχόμενο βάσει της τοποθεσίας του κοινού που απευθύνεστε.
Η καταχώρηση σας στις τοπικές σελίδες μπορεί να αυξήσει την αλληλεπίδραση των καταναλωτών με την επιχείρηση σας καθώς και την κατάταξη σας.

8. Μεγάλα άρθρα, μεγάλη απήχηση.

Άρθρα μεταξύ 1200 με 1500 λέξεων, πλέον αποδίδουν καλύτερα καθώς συγκεντρώνουν μεγαλύτερη κίνηση και κατατάσονται υψηλότερα στο SEO.

Αυτά ήταν τα σημαντικότερα tips που θα βοηθήσουν και δώσουν την μέγιστη ώθηση των ιστοσελίδων σας.

Συνοψίζοντας, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι και διαρκώς ενημερωμένοι για να μπορέσετε να καταταχθείτε στην πρώτη σελίδα των αναζητήσεων της Google. Mια καλή κατάταξη βοηθάει ώστε να έχετε ισχυρή επιρροή και να ενισχύσετε το brand name σας στο κοινό σας.
Το επόμενο βήμα σας είναι να συγκεντρώσετε δημιουργικό, φρέσκο και ποιοτικό περιεχόμενο και να το προωθείτε στα social media. Ακολουθώντας τα παραπάνω, σας υποσχόμαστε τρομερή βελτίωση στην κατάταξη σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα