Thursday, March 28, 2024

Ιδιωτικότητα Domain Name

Good News

Vasia S.
Vasia S.
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Η ιδιωτικότητα ενός Ονόματος Χώρου αφορά σε μία υπηρεσία που παρέχεται από τους καταχωρητές. Συγκεκριμένα, εφόσον ο πελάτης δεν επιθυμεί να εμφανίζονται τα στοιχεία του στην δημόσια βάση δεδομένων WHOIS, μπορεί να επικοινωνήσει με τον πάροχο του και στη συνέχεια να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες διαφύλαξης των προσωπικών στοιχείων του domain.

Με την προστασία της ιδιωτικότητας,ουσιαστικά, παύουν να φαίνονται οι πληροφορίες της επαφής (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο κτλ) και φαίνονται οι πληροφορίες του καταχωρητή.

Τι είναι το WHOIS?
Πρόκειται για έναν οργανισμό που διαχειρίζεται όλα τα δεδομένα σχετικά με την καταχώριση domain. Ο καθένας μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση και πληκτρολογώντας το οποιοδήποτε domain name να μάθει πληροφορίες όπως ημερομηνίες καταχώρησης, email επικοινωνίας κτλ.

Γιατί να επιλέξω την προστασία των δεδομένων μου;
Η απόκρυψη των στοιχείων προστατεύει τις προσωπικές πληροφορίες της επαφής από αγνώστους.
Η πρόσβαση στο Internet δίνει στον καθένα την δυνατότητα να μάθει την ταχυδρομική διεύθυνση, το email και πολλά άλλα στοιχεία της επαφής. Καθημερινά, αυτή η πολύτιμη πηγή στοιχείων επικοινωνίας γίνεται στόχος από spammers και telemarketers με αποτέλεσμα την ανεπιθύμητη επαφή ακόμη και την υποκλοπή.
Υπάρχουν κακόβουλες οργανώσεις που μέσω αυτών των πληροφοριών φτάνουν στους ιδιοκτήτες των domain, ελέγχουν την ημερομηνία λήξης και μόλις φτάσει εκείνο το διάστημα αποστέλλουν email με τίτλο όπως “Ανανέωση Domain” ενώ στην πραγματικότητα δεν εκτελούν καμία ενέργεια παρά μόνο υποκλέπτουν χρήματα. Σε αυτό το σημείο, να τονιστεί πως χρειάζεται να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τα email που λαμβάνετε και σε παρόμοια περίπτωση όπως η παραπάνω να επικοινωνήσετε άμεσα με τον καταχωρητή σας πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Kαταλήξεις και Ιδιωτικότητα.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές καταλήξεις που δεν ακολουθούν τους γενικούς κανόνες της δημοσίευσης στοιχείων στην βάση δεδομένων WHOIS.

.ca: Από τις 10 Ιουνίου 2008, οι Καναδική Αρχή Κατοχύρωσης αποφάσισε την μη κοινοποίηση των στοιχείων της επαφής.

.de: Πρέπει να αναγράφεται η ταχυδρομική διεύθυνση της επαφής. Ωστόσο, το τηλέφωνο και το email δεν χρειάζεται να είναι δημόσια.

.gr: Δεν εμφανίζονται οι πληροφορίες του ιδιοκτήτη domain.

.nl: Από τις 12 Ιανουαρίου 2010, δεν εμφανίζονται δημόσια οι ταχυδρομικές διευθύνσεις.

.us: Tον Μάρτιο 2005 η NTIA(National Telecommunications and Information Administration) αποφάσισε ότι στα .us domains δεν θα δίνεται η επιλογή απόκρυψης στοιχείων.

Η MultiHosting σας δίνει την δυνατότητα απόκρυψης στοιχείων με αμελητέο κόστος. Στο τρίτο βήμα της διαδικασίας κατοχύρωσης domain, δεν έχετε παρά να επιλέξετε “Απόκρυψη Στοιχείων Ιδιοκτήτη Domain”. Αν πάλι έχετε ολοκληρώσει την κατοχύρωση domain χωρίς να επιλέξετε την απόκρυψη στοιχείων, μπορείτε επίσης πολύ εύκολα να επικοινωνήσετε μαζί μας και να ζητήσετε να αποκρύψουμε τα στοιχεία σας.

Είστε έτοιμοι να κατοχυρώσετε domain; Δοκιμάστε το στην πράξη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα