Πόσο φιλική προς κινητά είναι η ιστοσελίδα σας;

Πρόσφατα, η Google εγκαινίασε ένα νέο εργαλείο που υπολογίζει την φιλικότητα ιστοσελίδας! Μέχρι στιγμής, η δυνατότητα που έδινε το προηγούμενο εργαλείο της περιοριζόταν σε ένα «Ναι» ή «Όχι» ως προς την φιλικότητα. Πλέον, το καινούργιο εργαλείο δείχνει ποσοστιαία πόσο φιλική προς κινητά και γρήγορη είναι η ιστοσελίδα σας. Μπορείτε να το βρείτε στο testmysite.thinkwithgoogle.com

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να κατεβάσει ένα Report βασισμένο στα ευρήματα της Google. Το Report περιγράφει τις ενέργειες που χρειάζεται να ακολουθήσετε για να φτάσει η ιστοσελίδα σας το 100%.

Μόλις εισάγετε το URL σας στην αναζήτηση του εργαλείου θα σας εμφανίσει 3 διαφορετικά Σκορ:

1. Mobile Friendly: Το συγκεκριμένο δείχνει την ποιότητα της εμπειρίας των πελατών όταν πραγματοποιούν μία περιήγηση στην ιστοσελίδα σας μέσω του κινητού τηλεφώνου τους. Για να αντικρίσετε μεγάλο ποσοστό στη συγκεκριμένη μέτρηση θα πρέπει να:

  • Υπάρχουν Tappable κουμπιά στο site.
  • Είναι εύκολη η πλοήγηση μέσα από μικρή οθόνη.
  • Υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες κεντρικά της ιστοσελίδας.

2. Mobile Speed: Δείχνει πόση ώρα χρειάζεται η ιστοσελίδα σας για να φορτώσει σε κινητές συσκευές.

3. Desktop Speed: Δείχνει πόση ώρα χρειάζεται η ιστοσελίδα σας για να φορτώσει σε επιτραπέζιο υπολογιστή. Μη ξεχνάτε πως η ταχύτητα δεν καθορίζεται μόνο από την σύνδεση του χρήστη, αλλά επηρεάζεται σημαντικά και από κάποια στοιχεία της ιστοσελίδας σας.

Όλο και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο. Συγκεκριμένα, από το 2011 έως το 2013 η χρήση των Smartphones αυξήθηκε στο 61% και συνεχίζει την ανοδική πορεία! Με βάση τα παραπάνω στατιστικά, αντιλαμβανόμαστε την σημασία της φιλικής ιστοσελίδας προς κινητά.
Πόσο φιλικό είναι το δικό σας site;

Κατηγορία:Χρήσιμα άρθρα για την ιστοσελίδα σας

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Vasia S.

Αρθρογράφος: Vasia S.

Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.