Saturday, April 20, 2024

Facebook ή Faceblock; Σταματάει η χρήση του Facebook για 24 ώρες

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Με αφορμή την κατάθεση του Mark Zuckerberg στο κογκρέσο την Τετάρτη 11 Απριλίου, σχετικά με την κατάχρηση προσωπικών δεδομένων, μία παρέα φίλων με καταγωγή από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, αποφάσισε να δημιουργήσει το Faceblock.

Πρόκειται για μία διαδικτυακή διαμαρτυρία που μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε χρήστης και στόχος είναι να μην γίνει χρήση του Facebook, Instagram & WhatsApp για 24 ώρες.

Η κίνηση των διοργανωτών γίνεται με αφορμή το πρόσφατο “σκάνδαλο” της Cambridge Analytica η οποία είχε πρόσβαση στα δεδομένα εκατομμυρίων λογαριασμών του Facebook χωρίς να έχει πάρει την έγκριση των χρηστών.

Επιπλέον το κίνημα θέλει να ξεσηκώσει τους χρήστες και να τους κάνει να αναρωτηθούν σχετικά με την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων και κατά πόσο αυτά προστατεύονται από το Facebook.

Έτσι την Τετάρτη 11/04 καλεί το κόσμο τοy Facebook να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις πλατφόρμες του Zuckerberg σαν ένδειξη ότι μπορούν και οι χρηστές να ελέγξουν τη χρήση τους.

Τέλος, οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύσουν στο τοίχο τους ή στο twitter το λόγο αποχής τους από τις πλατφόρμες καθώς και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση στην οποία έχει δημιουργηθεί στο Facebook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα