Friday, March 29, 2024

Google: Διατηρήστε ενεργά τα Redirects για 1 χρόνο

Good News

Η Google επιβεβαίωσε πως μεταφέρει μονίμως τα signals από τη μία διεύθυνση URL στην άλλη, όταν οι ανακατευθύνσεις παραμένουν ενεργές για, τουλάχιστον, ένα έτος.

Η είδηση έρχεται δια στόματος Gary Illyes (Google Webmaster Trends Analyst, στην Google) o οποίος πρόσφατα αναφέρθηκε στα redirects τονίζοντας πως θα πρέπει να διατηρούνται ενεργά για διάστημα τουλάχιστον ενός έτους, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα ranking signals μεταβιβάζονται μόνιμα στη νέα διεύθυνση.

Παρόλο που η Google είχε προτείνει ξανά στο παρελθόν τη διατήρηση των redirects για ένα έτος ή περισσότερο, ήταν κάτι που έμοιαζε περισσότερο με μία γενική βέλτιστη πρακτική και όχι ως επιβεβαιωμένη πληροφορία, κάτι, δηλαδή, γνωστό πως επηρεάζει με άμεσο τρόπο τα ranking signals.

Πλέον είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως μπορούμε να καταργήσουμε μια ανακατεύθυνση μετά από ένα χρόνο και η Google θα συνεχίσει να προωθεί τα ranking signals επ ‘αόριστον.

Αυτή είναι η πρώτη «συγκεκριμένη» απάντηση από την Google.

Δείτε εδώ το «επίσημο» tweet από τον Illyes:

Με follow-up μήνυμά του στο Twitter, o Illyes αναφέρεται σε σχετικό κείμενο βοήθειας της Google που εξηγεί τη λογική πίσω από την απόφαση της Google:

«Διατηρήστε τις ανακατευθύνσεις για όσο το δυνατόν περισσότερο, γενικά τουλάχιστον 1 έτος. Αυτό το χρονικό πλαίσιο επιτρέπει στην Google να μεταφέρει όλα τα signals στις νέες διευθύνσεις URL, συμπεριλαμβανομένης της εκ νέου ανίχνευσης (re-crawl) και εκ νέου ανάθεσης (re-assign) των συνδέσμων σε άλλους ιστότοπους που οδηγούν στις παλιές διευθύνσεις URL σας.

Από την άποψη των χρηστών, καλό θα ήταν να εξετάστε το ενδεχόμενο να διατηρήσετε τις ανακατευθύνσεις επ ‘αόριστον. Ωστόσο, οι ανακατευθύνσεις είναι αργές για τους χρήστες, οπότε προσπαθήστε να ενημερώσετε τους δικούς σας συνδέσμους και τυχόν συνδέσμους από άλλους ιστότοπους για να «δείχνουν» στις νέες διευθύνσεις URL.»

Σε απαντήσεις στο αρχικό tweet του, ο Illyes απαντά σε πολλές ερωτήσεις όπου διευκρινίζει πως: ναι, όταν ένα signal μεταβιβάζεται από ένα URL σε άλλο, θα παραμείνει έτσι για πάντα και ότι, όντως, χρειάζεται περίπου ένα χρόνο για να προωθήσει η Google όλα τα signals, και αυτός είναι ο ελάχιστος συνιστώμενος χρόνος για μια ενεργή ανακατεύθυνση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα