Tuesday, April 16, 2024

Διορθώθηκε το 99% των mobile-indexing και canonicalization bugs της Google

Good News

Η Google δημοσίευσε ακόμη μία ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα στα mobile-indexing και canonicalization (τον τρόπο με τον οποίο, δηλαδή, η Google εντοπίζει και διαχειρίζεται το διπλότυπο περιεχόμενο).

Και στις δύο περιπτώσεις, και για όσο χρονικό διάστημα ήταν σε ισχύ τα τεχνικά προβλήματα, ορισμένες σελίδες δεν «περνούσαν» στον κατάλογο της Google ενώ οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα από τη μεριά τους.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τελική ενημέρωση: Το canonical issue επιλύθηκε επιτυχώς την περασμένη Τετάρτη (σ.σ. 14 Οκτωβρίου 2020), με το 99% των URLs να έχει επαναφερθεί. Αναμένουμε τις ακραίες περιπτώσεις να επαναφερθούν σε ένα χρονικό πλαίσιο μίας ή δύο εβδομάδων».

Η προηγούμενη ανακοίνωση της εταιρείας είχε λάβει χώρα στις 9 Οκτωβρίου και αφορούσε αντίστοιχα προβλήματα στο mobile-indexing. Σε εκείνο το χρονικό σημείο το 99% των mobile-indexing προβλημάτων είχε ήδη επιδιορθωθεί με το δεύτερο bug να είναι κατά το ήμισυ επιδιορθωμένο.

Ταυτόχρονα δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για το προσωρινή παύση του request indexing εργαλείου στο Google Search Console.

Θυμίζουμε ότι στις 14 Οκτωβρίου η εταιρεία ανακοίνωσε πως το “Request Indexing” εργαλείο του URL Inspection Tool απενεργοποιήθηκε (προσωρινά και για μερικές εβδομάδες) με σκοπό την διεκπεραίωση ορισμένων αλλαγών σε επίπεδα υποδομής.

Οι φήμες θέλουν τα δύο αυτά indexing bugs να σχετίζονται με το προσωρινό suspension του εργαλείου της Google, ωστόσο η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα σχετικά.

Η επίλυση των προβλημάτων έρχεται ως σημαντικό νέο για όλους τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων που ενδεχομένως είδαν το νέο τους περιεχόμενο να μην εμφανίζεται στα αποτελέσματα της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης ή παλαιό τους περιεχόμενο να… εξαφανίζεται μυστηριωδώς.

Τα προβλήματα παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά στις αρχές Σεπτεμβρίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα