Friday, March 29, 2024

Internet Radio – Αυξάνεται η τάση ακρόασης;

Good News

Aliki K.
Aliki K.
Digital Marketing Specialist με πολυετή εμπειρία στο χώρο του διαδικτύου και του WebHosting!

Πλέον οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουμε internet radio έναντι του FM radio. Γιατί όμως συμβαίνει αυτο; Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του Διαδικτύου είναι η ελευθερία που παρέχει στους χρήστες. Όταν θέλεις να δείς μια ταινία ή να βρείς πληροφορίες για το πώς θα μαγειρέψεις, τι κάνεις; Ψάχνεις και εσύ στο διαδίκτυο ανάμεσα σε χιλιάδες βιβλιοθήκες. ‘Ετσι λοιπόν εκατομμύρια άνθρωποι προτιμούν να παρακολουθούν βίντεο και περιεχόμενο ψυχαγωγίας στο διαδίκτυο.

Χάρη στον Carl Malamud (Αμερικανός συγγραφέας και τεχνολόγος) που ήταν υπέυθυνος για την ανάπτυξη του πρώτου ραδιοφωνικού σταθμού του διαδικτύου, απολαμβάνουμε μουσική και ενημέρωση μέσω των WebRadio. Σήμερα, οι άνθρωποι εκπέμπουν συνεχώς ραδιοφωνικό περιεχόμενο online για πολλούς λόγους. Παρακάτω θα δείς μερικούς απο αυτούς:

Η ευκολία πρόσβασης στο Internet Radio

Οι online ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι προσβάσιμοι σε οποιαδήποτε συσκευή οπουδήποτε, εφόσον έχεις σύνδεση στο Διαδίκτυο. Είτε μετακινείσαι με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να εργαστείς, είτε είσαι διακοπές, μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση σε εφαρμογές μουσικής. Εάν έχεις internet, μπορείς να απολαύσεις όποιο διαδικτυακό ραδιόφωνο επιθυμείς.

Η πλειονότητα των διαδικτυακών χρηστών ραδιοφώνου έχουν πρόσβαση στους σταθμούς μέσω των κινητών τους συσκευών.

Η επιρροή του Internet Radio μέσω των Social Media

Οι online ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στα social media. Στην πραγματικότητα, στα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Snapchat οφείλεται η ανάπτυξη ορισμένων σταθμών. Για παράδειγμα, σαν ακροατής επιλέγεις τραγούδια για να ακούσεις σε εφαρμογές όπως το Shazam. Η εφαρμογή στη συνέχεια συγκρίνει την επιλογή σου με αυτή των φίλων σου στο Facebook. Με αυτό τον τρόπο, θα ανακαλύψεις περισσότερα τραγούδια που είναι δημοφιλή στους φίλους σου.

Μεγάλο ποσοστό των διαδικτυακών χρηστών ραδιοφώνου, συνέδεσαν τους λογαριασμούς τους με αυτούς των φίλων τους για να ανακαλύψουν τις συνήθειες ακρόασης.

Η μεγάλη ποικιλία

Online εφαρμογές ραδιοφώνου όπως το Multiradio, προσφέρουν μουσική ποικιλία. Η μεγάλη ποικιλία τραγουδιών και η εξαντλητική λίστα κατηγοριών οδηγούν περισσότερους ανθρώπους να αφήνουν τα παραδοσιακά ραδιόφωνα για το διαδίκτυο. Με το Διαδίκτυο, δεν έχει σημασία πόσο μοναδική είναι η μουσική σου γεύση. Κάπου σε έναν διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό, κάποιος το παίζει. Είτε αγαπάς το εναλλακτικό ροκ, είτε την παραδοσιακή μουσική, το σίγουρο είναι οτι υπάρχουν online μουσικοί σταθμοί με τη μουσική και τους καλλιτέχνες που αγαπάς.

Άλλωστε πλέον το Radio Streaming είναι τόσο προσιτό οικονομικά και εύκολο απο τεχνικής πλευράς, που πραγματικά όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί είτε απο hobby είτε επαγγελματικά, μπορεί να ξεκινήσει Webradio Streaming μέσα σε μερικά λεπτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα