Friday, April 19, 2024

Πρωτοφανές μπλακ άουτ στις μεγαλύτερες ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο

Έπεσαν, μεταξύ άλλων, η ιστοσελίδα του της Amazon, του Λευκού Οίκου, του Bloomberg, των Financial Times, του Reddit και του Guardian - Tι φαίνεται να προκάλεσε τη διακοπή λειτουργίας.

Good News

Για περίπου μία ώρα διήρκεσε το πρωτοφανές, για τα δεδομένα του διαδικτύου, μπλακ άουτ στις μεγαλύτερες ιστοσελίδες σε ολόκληρο τον κόσμο, από ενημερωτικές όπως οι Financial Times και το Bloomberg έως και την Amazon.

Πιο αναλυτικά, οι ιστοσελίδες πολλών μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων αυτές των εφημερίδων The Guardian, Financial Times, The New York Times, Le Monde, καθώς και του Bloomberg News, του CNN και του BBC τέθηκαν σήμερα λίγο μετά τις 13:00 ώρα Ελλάδος εκτός λειτουργίας σε όλο τον πλανήτη.

Σχεδόν 21.000 χρήστες του Reddit ανέφεραν επίσης προβλήματα με την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, ενώ περισσότεροι από 2.000 χρήστες ανέφεραν προβλήματα με την Amazon, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης Downdetector.com.

Αρκετοί χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο ανέφεραν πως δεν έχουν πρόσβαση σε Spotify, Reddit, Twitch, αλλά και HBO Max, Paypal, Vimeo kai eBay.

Ο ιστότοπος του Λευκού Οίκου ήταν επίσης εκτός λειτουργίας, ενώ αυτός της βρετανικής κυβέρνησης, gov.uk, εμφάνιζε Error 503 Service Unavailable περίπου στις 13:20 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη διακοπή λειτουργίας του Fastly.

H Fastly είναι μία πάροχος περιεχομένου υπηρεσιών cloud φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Οι περισσότερες ιστοσελίδες επανήλθαν σταδιακά σε λειτουργία λίγο πριν τις 14:00 ώρα Ελλάδος.

Σε ανακοίνωσή της η Fastly ανέφερε ότι διερευνά «τον πιθανό αντίκτυπο στην απόδοση των υπηρεσιών CDN». Οι περισσότερες περιοχές κάλυψης της Fastly αντιμετώπιζαν «υποβαθμισμένη απόδοση», σύμφωνα με το Reuters.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα