Friday, March 29, 2024

To νέο project Keen της Google – αντίπαλος του Pinterest

Good News

Aliki K.
Aliki K.
Digital Marketing Specialist με πολυετή εμπειρία στο χώρο του διαδικτύου και του WebHosting!

Ένα νέο project που ονομάστηκε Keen κυκλοφόρησε στις 18/6/2020 απο την περιοχή 120 (Area 120) της Google, με σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες να παρακολουθούν τα ενδιαφέροντά τους.

Τι είναι το project keen της Google;

Η εφαρμογή θυμίζει το Google Alert που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν το διαδίκτυο για συγκεκριμένο περιεχόμενο. Ωστόσο δεν πρόκειται μόνο για αυτό. Εκτός απο την ενημέρωση μέσω email σχετικά με τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, το Keen χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό τεχνικών machine learning και ανθρώπινης συνεργασίας. Σκοπός είναι να βοηθήσει τους χρήστες να επιμεληθούν περιεχόμενο γύρω απο ένα θέμα.

Κάθε μεμονωμένος τομέας ενδιαφέροντος ονομάζεται “keen”. Mια λέξη που χρησιμοποιείται συχνά για αναφορά σε κάποιον με διανοητική ταχύτητα.

Project Keen By Google

Πώς προέκυψε η ιδέα για το project keen;

Η ιδέα προέκυψε όταν ο συνιδρυτής C.J. Adams συνειδητοποίησε οτι ξόδευε πολύ χρόνο για περιήγηση σε ροές και εικόνες γεμίζοντας τον κενό χρόνο. Τότε συνειδητοποίησε πως θα μπορούσε να αφιερώσει αυτό το χρόνο μαθαίνοντας περισσότερα για ένα θέμα που τον ενδιαφέρει, κάτι που ήθελε πάντα να ερευνήσει ή μια δεξιότητα που ήθελε να αποκτήσει.

Για να διευρευνήσει αυτή την ιδέα, αυτός και άλλοι τέσσερις συνάδελφοι απο τη Google, συνεργάστηκαν με την ομάδα People and AI Research (PAIR). Η ομάδα επικεντρώνεται σε human-centered machine learning, για να δημιουργήσει αυτό που έχει πλέον γίνει το Keen.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το keen;

Την εφαρμογή μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις μέσω web browser ή να την κατεβάσεις για android συσκευές μέσω του playstore.
Για να ξεκινήσεις ωστόσο να τη χρησιμοποιείς θα πρέπει πρώτα να συνδεθείς με το Google λογαριασμό σου. Τέλος επέλεξε ένα ή περισσότερα θέματα που σε ενδιαφέρει να ερευνήσεις.

Όπως θα διαπιστώσεις και εσύ μοιάζει πολύ με το Pinterest. Σε αντίθεση όμως με αυτό, στο keen όλα λειτουργούν μέσω του Google AI και Search Engine Technology.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα