Friday, March 29, 2024

WordPress Bug: Οι αλλαγές σας θα μπορούσε να μην αποθηκευτούν

Good News

To WordPress 5.6.1, έκδοση στην οποία πολλές σελίδες αναβαθμίστηκαν αυτόματα, μας… γνώρισε και ένα νέο bug το οποίο καθιστά δύσκολη τη διαδικασία αποθήκευσης ενός post.

Ευτυχώς, ένα προσωρινό patch έχει ήδη δημιουργηθεί για να αντιμετωπίσει το θέμα – δυστυχώς, δεν είναι η επίσημη επιδιόρθωση που θα επιλύσει μία και καλή το πρόβλημα.

Οι αλλαγές σας θα μπορούσε να μην αποθηκευτούν

Το πρόβλημα στον κώδικα του WordPress, λοιπόν, ουσιαστικά εμφανίζει ένα αναδυόμενο μήνυμα το οποίο ενημερώνει τον αρθρογράφο, όταν εκείνος θελήσει να αλλάξει σελίδα, ότι: «Οι αλλαγές σας θα μπορούσε να μην αποθηκευτούν», ανεξάρτητα από το αν έχει γίνει ή όχι αποθήκευση των αλλαγών.

Πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά στις σελίδες υποστήριξης του WordPress όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται πως το το εκνευριστικό αυτό popup εμφανίζεται ανεξάρτητα από το αν ή όχι πραγματοποιηθούν αλλαγές, ανεξάρτητα από το αν αυτές οι αλλαγές όντως έχουν αποθηκευθεί ή όχι και δεν παίζει ρόλο αν ενημερώνετε μία σελίδα ή αν ετοιμάζεστε να δημοσιεύσετε μία καινούρια.

Ο χρήστης συνεχίζει λέγοντας: «Το πρόβλημα ξεκίνησε σήμερα το πρωί μετά την αναβάθμιση στην έκδοση 5.6.1. Έχω δύο σελίδες με δύο διαφορετικά thems, και οι δύο χρησιμοποιούν τον κλασσικό editor (έκδοση 1.6), και οι δύο εμφανίζουν ακριβώς την ίδια συμπεριφορά. Το κάνει στον Chrome δεν το κάνει όμως στον Firefox».

Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν εμφανίζεται στον Firefox καθιστά το πρόβλημα ενδιαφέρον καθώς σύμφωνα με τις σελίδες τεκμηρίωσης του Firefox από το Mozilla Foundation, ο Firefox διαχειρίζεται συγκεκριμένα γεγονότα (unload event) με διαφορετικό τρόπο από ότι ο Chrome.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα δεν είναι bug του Chrome.

Η σχετική ειδοποίηση, λοιπόν, είναι τμήμα μία γενικότερης λειτουργίας που λέγεται unload event και ενεργοποιείται όταν ο αρθρογράφος (ή διαχειριστής) προσπαθήσει να φύγει από την καρτέλα που «τρέχει» το WordPress και συνήθως έχει αφήσει κάτι «στη μέση».

Το ακριβές μήνυμα στην αγγλική γλώσσα είναι: «Leave site? Changes you made may not be saved».

Το συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως προαναφέραμε, έχει εμφανιστεί τόσο στην επεξεργασία σελίδων όσο και στην επεξεργασία άρθρων, ωστόσο, για ορισμένους χρήστες του WordPress, ενώ γίνεται ορατό στην επεξεργασία σελίδων, δεν υφίσταται στην επεξεργασία άρθρων.

Σύμφωνα με άλλες αναφορές, συγκεκριμένα plugins όπως ο Tiny MCE και το Advanced Custom Fields ενδέχεται να παίζουν ρόλο καθώς η απενεργοποίησή τους σταματά και την εμφάνιση του μηνύματος.
Όπως με τον Chrome, έτσι και με τα plugins, το πρόβλημα δεν βρίσκεται σε τρίτους αλλά στον πυρήνα του WordPress και απλά εμφανίζεται σε «διάφορες περιστάσεις» που ευνοούν την αδυναμία του κώδικα του δημοφιλούς CMS.

Προσωρινή λύση (patch)

Ένα προσωρινό patch έχει ήδη δημοσιευθεί στο WordPress, μπορείτε να το βρείτε εδώ, ωστόσο να θυμάστε πως δεν είναι η επίσημη επίλυση του προβλήματος είναι όμως πλήρως λειτουργική.

Πρόκειται για λίγες γραμμές κώδικα που θα πρέπει να εισάγεται στο αρχείο functions.php.

Μία άλλη εκδοχή του patch είναι διαθέσιμη εδώ, πλην όμως δεν έχει δοκιμαστεί πλήρως ως προς την αποτελεσματικότητα της.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα