Friday, April 19, 2024

Καλύτερο CMS: 9 Λόγοι για να διαλέξεις το Joomla

Το Joomla έχει βραβευθεί πολλές φορές ως το δωρεάν καλύτερο CMS. Σε αυτό το άρθρο, εξηγούμε 9 λόγους που το καθιστούν ιδανικό για τους πελάτες σας.

Good News

Είτε είστε ένα web agency, είτε είστε ένας freelance web developer, ενδεχόμενα ψάχνετε το καλύτερο CMS που ταιριάζει ιδανικά στις ανάγκες των πελατών σας.

Εκείνο το CMS που θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε επαγγελματικές ιστοσελίδες, ασφαλείς, mobile friendly και εύκολες στη συντήρηση.

Το Joomla έχει βραβευθεί ξανά και ξανά ως το καλύτερο CMS και… τα έχει όλα. Είναι πολυσύνθετο, ευέλικτο, ασφαλές, κατάλληλο για διάφορους τύπους ιστοσελίδων. Και πάνω από όλα: είναι δωρεάν.

Στη συνέχεια θα σας δώσουμε εννέα λόγους για τους οποίους θα πρέπει να το δοκιμάσετε.

1. Είναι εύκολο στην εγκατάσταση

Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων, όπως η MultiHosting, σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε το Joomla με μόλις ένα click, μέσα από το διαχειριστικό σας panel.

Μπορεί η δυνατότητα αυτή να είναι γρήγορη και εύκολη, αν όμως ο δικός σας hosting provider δεν την προσφέρει, τότε μπορείτε απλά να το «κατεβάσετε», να αποσυμπιέσετε το αρχείο, να «ανεβάσετε» τα απαραίτητα αρχεία στον server σας και να ακολουθήσετε τις οδηγίες.

Χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά για να το εγκαταστήσετε. Και, μόλις η εγκατάσταση ολοκληρωθεί, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να δημιουργείτε την ιστοσελιδα του πελάτη σας.

2. Δουλεύει από το πρώτο λεπτό

Το Joomla διαθέτει στον πυρήνα του όλες τις λειτουργίες που απαιτούνται από την πλειοψηφία των ιστοσελίδων.

Για παράδειγμα, συνδυάστε τις λειτουργίες δημιουργίας περιεχομένου με custom fields και θα δείτε πως έχετε έναν ολόκληρο κόσμο από δυνατότητες για να δημιουργήσετε μία ολοκληρωμένη ιστοσελίδα, χωρίς να χρειαστείτε κάποιο πρόσθετο extension.

Ανάμεσα στις default λειτουργίες θα βρείτε επιλογές για SEO, διαχείριση χρηστών, διαχείριση πολλαπλών γλωσσών καθώς και τη χρήση των module για να εμφανίσετε το περιεχόμενό σας όπου επιθυμείτε.

Τέλος, αν το template που θα επιλέξετε δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο ή φορτωμένο με κάθε λογής extras, θα διαπιστώσετε πως η ιστοσελίδα σας θα φορτώνει πολύ γρήγορα, όταν την ολοκληρώσετε.

3. Ρυθμίστε το σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας (έτσι θα είστε σίγουροι πως χρησιμοποιείτε το καλύτερο CMS)

Μέσα στο Joomla υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να προβάλλετε το περιεχόμενό σας. Λειτουργίες για τις οποίες σε άλλα CMS θα πρέπει να εγκαταστήσετε plugins για να τις αποκτήσετε, στο Joomla υπάρχουν ενσωματωμένες στο βασικό του κώδικα. Από την αρχή.

Εάν πρέπει να εμφανίσετε πληροφορίες με διαφορετικό τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε overrides για τα category blog pages, τις προβολές άρθρων ή τα modules, δημιουργώντας κατ’ αυτό τον τρόπο directories, καταλόγους προϊόντων ή ακόμη και slideshows ή galleries.

Το Joomla έχει εξειδικευμένο documentation για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε overrides. 

Ένα άλλο, πολύ σημαντικό, χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα χρήσης διαφορετικών template styles για διαφορετικές σελίδες. Απλώς αντιγράψτε ένα στυλ, αλλάξτε αυτό που πρέπει να αλλάξετε, αναθέστε το στη σωστή σελίδα και είστε έτοιμοι!

4. Μπορείτε να διευκολύνετε τους πελάτες σας

Στην προσπάθειά σας να επιλέξετε το καλύτερο CMS, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η αλληλεπίδραση του πελάτη σας με την ιστοσελίδα του.

Οι πελάτες σας μπορούν να διαχειρίζονται το περιεχόμενο τόσο σε επίπεδο backend όσο και σε επίπεδο frontend.

Το ενσωματωμένο Access Control List σας βοηθά να τους επιτρέπετε να έχουν πρόσβαση σε όσα χρειάζονται. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να διευκολύνετε τις δουλειές τους εντός της ιστοσελίδας. Κι αν εκπαιδευτούν αρκετά και καταλάβουν περισσότερα, μπορείτε απλά να επεκτείνετε τα δικαιώματά τους. Έτσι, κάθε σας πελάτης θα μπορεί να έχει πρόσβαση στη διαχείριση της ιστοσελίδας του στο επίπεδο που ταιριάζει στις δεξιότητές του.

Τέλος, ακόμη και αν έχουν πρόσβαση super user στο backend, δεν χρειάζονται τεχνικές δεξιότητες για να διαχειριστούν την ιστοσελίδα τους.

5. Έχετε απεριόριστη ευελιξία με τις επεκτάσεις

Αν τα overrides δεν σας αρέσουν ή εάν χρειάζεστε περισσότερη λειτουργικότητα από ό,τι μπορείτε να δημιουργήσετε με overrides, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός extensions για να σας βοηθήσει να πετύχετε αυτό που θέλετε, με τον τρόπο που θέλετε.

Αυτό σημαίνει πως μία απλή εταιρική ιστοσελίδα που δημιουργείτε τωρα για τον πελάτη σας μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο στο μέλλον, χωρίς να χάσετε την υπάρχουσα υποδομή.

Όταν ο πελάτης σας θέλει να «μεγαλώσει», δεν χρειάζεται να ξεκινήσει ξανά με μία νέα ιστοσελίδα.

6. Ανεξαρτησία από templates

Η λειτουργικότητα μιας ιστοσελίδας βασισμένης στο Joomla προέρχεται από το Joomla και τις επεκτάσεις που έχετε εγκαταστήσει.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αλλάξετε το στυλ και την οπτική εμφάνιση της ιστοσελίδας σας χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό template, χωρίς να χάσετε τη λειτουργικότητά της.

Εάν είστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και τον προγραμματισμό, μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε το δικό σας βασικό template και να το εγκαταστήσετε σε κάθε ιστοσελίδα πελάτη που αναπτύσσετε.

Η δημιουργία του δικού σας template δεν είναι τόσο δύσκολη, μπορεί να είναι διασκεδαστική και γνωρίζετε ακριβώς τι υπάρχει σε αυτό και ποιες είναι οι δυνατότητές του.

Εάν δεν είστε τόσο εξειδικευμένοι, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα template framework και / ή ένα πρόγραμμα κατασκευής σελίδων (page builder) για να δημιουργήσετε μία όμορφη οπτική εμφάνιση δίχως προγραμματισμό.

7. Ασφάλεια

Το Joomla διαθέτει ενσωματωμένες λειτουργίες όπως έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, επιβολή χρήσης ισχυρών κωδικών πρόσβασης, captcha για τις φόρμες επικοινωνίας και αρχεία καταγραφής ενεργειών που καταγράφουν όλα όσα συμβαίνουν στην ιστοσελίδα.

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, η ασφάλεια είναι μία κοινή ευθύνη: το Joomla παρέχει τις επιλογές ασφαλείας, οι προγραμματιστές του Joomla αλλά και οι προγραμματιστές επεκτάσεων κρατούν το λογισμικό ασφαλές φροντίζοντας την ποιότητα του κώδικα τους και εσείς οφείλετε να διασφαλίζετε πως κάθε τι είναι ενημερωμένο.

Η συντήρηση των ιστοσελίδων σε Joomla είναι εύκολη και απλή.

Όσον αφορά, τέλος, τις επεκτάσεις: όπως το Joomla, όλες οι επεκτάσεις βασίζονται σε δομή MVC.

8. Ελεύθερο Λογισμικό

Το Joomla είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα.

Αυτό σημαίνει ότι είναι δωρεάν για όλους και, το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μας, μπορείτε να συμβάλλετε απευθείας σε αυτό. Και το καλό είναι: δεν χρειάζεται να είστε προγραμματιστής γι ‘αυτό (αν και πάντα χρειάζονται καλοί προγραμματιστές).

Μπορείτε να βοηθήσετε στη μετάφραση του Joomla ή του documentation στη γλώσσα σας, να βοηθήσετε στη σύνταξη των αρχείων documentation, να απαντήσετε σε ερωτήσεις σε ένα φόρουμ ή στο StackOverflow, να αναφέρετε σφάλματα ή ακόμη και να συμμετάσχετε σε μια από τις πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες στην κοινότητα.

Όλα αυτά βοηθούν να γνωρίσετε καλύτερα το Joomla και τους ανθρώπους που εργάζονται με / για αυτό. Και όσο καλύτερα γνωρίζετε κάτι, τόσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη θα έχετε για να το χρησιμοποιήσετε.

9. Βοήθεια

Η επίσημη ιστοσελίδα του Joomla διαθέτει μια τεράστια ενότητα με τεκμηρίωση για όλα όσα σχετίζονται με το Joomla, από τη δημιουργία του πρώτου σας άρθρου έως την ανάπτυξη components. 

Στο YouTube, μπορείτε επίσης να βρείτε χρήσιμα βοηθήματα ή μαθήματα.

Αν αναζητάτε βοήθεια για ένα ζήτημα, θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Joomla ή να ανταλλάξετε πληροφορίες για ό,τι γνωρίζετε με άλλα άτομα, θα διαπιστώσετε ότι η κοινότητα του Joomla είναι μεγάλη και πάντα πρόθυμη να μοιραστεί μαζί σας και να μάθει από εσάς.

Πείτε μας τους λόγους σας

Εμείς σας αναφέραμε εννέα σημαντικούς λόγους που έχουν βοηθήσει κατά καιρούς το Joomla να βραβευθεί ως το δωρεάν καλύτερο CMS. Θα θέλαμε όμως να ακούσουμε και τις δικές ιστορίες στα σχόλια.

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι η MultiHosting προσφέρει υπηρεσίες Web Hosting σε ειδικά βελτιστοποιημένους Servers για Joomla για να καλύψετε απροβλημάτιστα τις ανάγκες των πελατών σας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα