Thursday, May 9, 2024

WordPress 5.7: Όλες οι καινούριες λειτουργίες της νέας έκδοσης

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική ενημέρωση του WordPress για το 2021 η οποία δανείζεται το όνομά της από την μουσικό Esperanza Spalding.

Good News

Η νέα έκδοση του WordPress, WordPress 5.7 «Esperanza», είναι πλέον διαθέσιμη και επιτρέπει, μεταξύ άλλων, στους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων να μετατρέπουν τα site τους από HTTP σε HTTPS με ένα μόνο κλικ.

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική ενημέρωση του WordPress για το 2021 η οποία δανείζεται το όνομά της από την μουσικό Esperanza Spalding.

Ας δούμε αναλυτικά τι καινούριο συναντούμε στη νέα έκδοση.

Μετατροπή από HTTP σε HTTPS

Το WordPress 5.7 υπόσχεται να απλοποιήσει τη διαδικασία μετατροπής μίας ιστοσελίδας από HTTP σε HTTPS.

Μέχρι τώρα, η μετατροπή μίας ιστοσελίδας WordPress από HTTP σε HTTPS δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Με αυτήν την έκδοση, μπορεί τώρα να επιτευχθεί με ένα κλικ.

Πιο αναλυτικά, μετά την έναρξη της μετατροπής, οι διευθύνσεις URL στη βάση δεδομένων ενός ιστότοπου αντικαθίστανται αυτόματα όταν τόσο η σελίδα όσο και το WordPress χρησιμοποιούν HTTPS.

Επιπλέον, η ενότητα “Site Health” του πίνακα ελέγχου του WordPress περιλαμβάνει, πλέον, τη δυνατότητα ελέγχου της κατάστασης HTTPS.

Ευκολότερος στη χρήση Editor

Το WordPress 5.7 περιλαμβάνει τις ακόλουθες βελτιώσεις στον επεξεργαστή:

  • Προσαρμόστε το μέγεθος της γραμματοσειράς σε περισσότερα μέρη: Τα στοιχεία ελέγχου μεγέθους γραμματοσειράς είναι πλέον διαθέσιμα και στα List και Code blocks. Δεν χρειάζεται να μεταβείτε σε άλλη οθόνη για να κάνετε προσαρμογές.
  • Επαναχρησιμοποιήσιμα blocks: Βελτιώσεις καθιστούν τα επαναχρησιμοποιήσιμα blocks πιο σταθερά και ευκολότερα στη χρήση. Επιπλέον, θα αποθηκεύονται αυτόματα με την ανάρτηση αφού κάνετε κλικ στο κουμπί «Ενημέρωση».
  • Drag-and-drop: Μπορείτε, πλέον, σύρετε blocks και block patterns από τον inverter.

Κάντε περισσότερα χωρίς κώδικα

Οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων μπορούν πλέον να πραγματοποιήσουν τις ακόλουθες αλλαγές στο περιεχόμενό τους χωρίς να χρειάζεται να συντάξουν custom κώδικα:

  • Full-height alignment: Μπορείτε εύκολα να ορίσετε ένα block ώστε να «γεμίσει» όλο το παράθυρο (browser window).
  • Buttons block: Μπορείτε να διαλέξετε έναν οριζόντιο ή κάθετο προσανατολισμό για τα button blocks καθώς και να ορίσετε το μέγεθος των buttons με μία προκαθορισμένη τιμή.
  • Social Icons block: Μπορείτε πλέον εύκολα να αλλάξετε το μέγεθος των social buttons.

Νέα Εργοστασιακή Παλέτα Χρωμάτων

Η έκδοση 5.7 του WordPress ενσωματώνει μία νέα παλέτα χρωμάτων η οποία παρουσιάζεται ως πιο απλή και περισσότερο streamlined.

Πλέον, όλα τα χρώματα που ήταν διαθέσιμα περιορίζονται σε 7 βασικά χρώματα και σε ένα εύρος 56 αποχρώσεων οι οποίες πληρούν τις προδιαγραφές (WCAG 2.0 AA) σε ότι αφορά το contrast ratio με το μαύρο ή το λευκό χρώμα.

Νέο Robots API

Μο νέο Robots API, μπορείτε πλέον να ορίσετε φίλτρα και εντολές στα robots meta tags.

Lazy Loading iFrames

Το WordPress 5.7 καθιστά περισσότερο εύκολο τον καθορισμό των iFrames σε lazy loading.

Προεπιλεγμένα, πλέον, το WordPress θα προσθέσει loading=”lazy” attribute σε όλα τα iFrame Tags, όταν τα τελευταία έχουν καθορισμένο τόσο το πλάτος όσο και το ύψος τους.

 

Όπως πάντα συνιστούμε να πάρετε backup των αρχείων και των βάσεων δεδομένων σας προτού προβείτε σε οποιαδήποτε αναβάθμιση.

Τέλος, περιμένω στα σχόλια τις εντυπώσεις σας, τυχόν προβλήματα που προέκυψαν ή τις απορίες σας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα