Friday, April 26, 2024

Domain Scam: Προσπάθεια καταχώρησης domain με υψηλό κόστος

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί πολύ έντονα η αποστολή email με της παρακάτω μορφής. Το email έχει θέμα “Το όνομα τομέα σας”.


Αγαπητέ Κύριε / Κυρία,Έχουμε λάβει αίτηση για την καταχώρηση του ιστοτόπου www.yourdomain.eu Το σύστημά μας δείχνει ότι είστε ο κάτοχος του www.yourdomain.gr. Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές μελλοντικές συνέπειες για εσάς. Επομένως, έχουμε την υποχρέωση να επικοινωνήσουμε μαζί σας, προκειμένου να σας προσφέρουμε το πρώτο δικαίωμα καταχώρησης. Αυτό σημαίνει ότι θα απορρίψουμε την αίτηση του τρίτου μέρους και του ιστοτόπου: www.yourdomain.eu
Μετά από συμφωνία θα συνδέσουμε αυτόν τον ιστότοπο με: www.yourdomain.grΑυτό σημαίνει ότι θα έχετε την πρώτη επιλογή στο όνομα τομέα, προκειμένου να αποφύγετε πιθανά μελλοντικά προβλήματα.
Συνήθως έχουμε την υποχρέωση να καταχωρούμε το όνομα τομέα και να το προστατεύουμε για μία περίοδο 10 ετών. Η ετήσια τιμή για την επέκταση .EU είναι € 19.95 ανά έτος. Αυτό σημαίνει μια εφάπαξ πληρωμή των € 199.50. Όταν ολοκληρωθεί η σύνδεση, όλη η κίνηση στο διαδίκτυο που πηγαίνει στην επέκταση .EU, θα συνδεθεί αυτόματα με την τρέχουσα επέκταση και τον ιστότοπό σας. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει το πολύ 24 ώρες. Αυτό το όνομα τομέα θα αποκτήσει τότε παγκόσμια εμβέλεια. Το τρίτο μέρος θα απορριφθεί και δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το όνομα τομέα σας.Σημαντικές πληροφορίες:
– Θα λάβετε ένα εφάπαξ τιμολόγιο των € 199.50, χωρίς Φ.Π.Α., για περίοδο 10 ετών.
– Αυτή η σύμβαση μπορεί να ακυρωθεί ανά πάσα στιγμή μετά την πρώτη περίοδο του ενός έτους. Το ποσό που καταβλήθηκε για τον υπόλοιπο αριθμό ετών θα επιστραφεί στο λογαριασμό σας.
Εάν συμφωνείτε με την προσφορά μας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τη συμφωνία σας απαντώντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντός 48 ωρών από την παραλαβή αυτού του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναφέροντας το όνομα, τη διεύθυνσή σας και τον αριθμό μητρώου Φ.Π.Α. σε αυτή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Το τρίτο μέρος θα απορριφθεί στη συνέχεια από εμάς και έπειτα θα ολοκληρώσουμε τη σύνδεση. Την ίδια μέρα θα λάβετε μια επιβεβαίωση και όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σας ενημερώνουμε ότι το συγκεκριμένο μήνυμα δεν έχει σταλεί από τη Multihosting και αποτελεί προσπάθεια οικονομικής σας εκμετάλλευσης. Επομένως, σε περίπτωση που λάβετε το παραπάνω ή παρόμοιο email που ενδεχομένως να αναφέρεται σε διαφορετικές καταλήξεις (π.χ. .com), έχετε υπόψιν σας ότι αποτελεί τμήμα μιας τεράστιας παγκόσμιας προσπάθειας οικονομικής εκμετάλλευσης, ώστε να καταχωρηθούν domain με μεγαλύτερο του συνηθισμένου κόστους.

Λόγω του μεγάλου όγκου ίδιων ακριβώς email σε χρήστες με ήδη καταχωρημένα .gr, κρίνεται ότι η αίτηση Καταχώρησης που αναγράφεται στο email δεν είναι αληθής. Δεν αποτελεί επίσης συνήθη τακτική η διαπραγμάτευση κατά την Καταχώρηση. Ως εκ τούτου αν κάποιος κάνει την αίτηση και την πληρώσει, δεν υπάρχει περίπτωση διαπραγμάτευσης με άλλο δικαιούχο.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ενδιαφέρεστε για την κατοχύρωση του domain σας με διαφορετική κατάληξη, μπορείτε στο παρακάτω σύνδεσμο να αναζητήσετε το όνομα χώρου με την κατάληξη που επιθυμείτε και να προβείτε στη κατοχύρωση του ονόματος.

Δείτε εάν το domain σας είναι διαθέσιμο για κατοχύρωση με διαφορετική κατάληξη: Αναζήτηση Domain

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα