Friday, April 26, 2024

eCommerce: Πως οι mobile συσκευές αυξάνουν τις πωλήσεις σας

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Ο κόσμος γίνεται… mobile! Είναι περιττό να σας ενημερώσουμε ότι οι πωλήσεις υπολογιστών πέφτων ενώ οι αντίστοιχες πωλήσεις των έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphones) και των tablets συνεχίζουν να έχουν σταθερή ανοδική πορεία. Οι άνθρωποι προσδοκούν, πλέον, να είναι σε θέση να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες που θέλουν, από οποιοδήποτε μέρος και αν βρίσκονται. Κατά συνέπεια, το να διαβεβαιώσετε πως η διαδικτυακή παρουσία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος είναι συμβατή με τις φορητές συσκευές είναι ζωτικής σημασίας και ΜΗΝ το αμελήσετε.

Σύμφωνα με αναφορά της ShopVisible, οι φορητές συσκευές αναλογούν στο 30% της παγκόσμιας κίνησης των eshops για το 2013 (15% για smartphones και 15% για tablets)! Θεωρήστε σχεδόν βέβαιο πως τα ποσοστά αυτά θα αυξηθούν εντός του 2014 και θα συνεχίσουν να αυξάνονται πιθανά και εντός του 2015. Αν όλα αυτά δεν σας είναι αρκετά ως δεδομένα, σκεφθείτε ότι μια ακόμη αναφορά αυτή τη φορά από την Custora αναφέρει πως ο τζίρος των ηλεκτρονικών καταστημάτων που προέρχεται από επισκέπτες με mobile devices θα αγγίξειε τα 50 εκατομμύρια δολάρια εντός του 2014! Ακόμη να σας πείσουμε; Και τώρα σκεφθείτε την ιστοσελίδα σας. Φανταστείτε πως το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα ΑΓΝΟΕΙ τις φορητές συσκευές, δεν είναι αρκετά «έξυπνο» να τις εντοπίσει, και κατά συνέπεια «σερβίρει» στους mobile επισκέπτες σας την desktop έκδοση της σελίδας σας. Αν οι χρήστες των υπηρεσιών βρίσκουν δύσκολη την πλοήγηση στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα (και ειδικά σε μικρές οθόνες), είναι πολύ πιθανό να σας προσπεράσουν και να αγοράσουν το προϊόν που τους ενδιαφέρει από κάποιο άλλο ηλεκτρονικό κατάστημα. Ένας υποψήφιος, δηλαδή, πελάτης σας, ΜΠΗΚΕ στο κατάστημά σας, εσείς ΕΧΕΤΕ το προϊόν που επιθυμεί, και ο πελάτης αδυνατεί να το εντοπίσει. Αυτό είναι εισόδημα που χάνετε.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για να αποφύγετε τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις και να κάνετε την ιστοσελίδα σας mobile friendly:

  1. Μία εφαρμογή: Το πλεονέκτημα μιας mobile εφαρμογής είναι πως παρέχει ένα native interdace για τους χρήστες των φορητών συσκευών, και μην ξεχνάτε, οι άνθρωποι ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ τις εφαρμογές. Το μειονέκτημα της εφαρμογής; Θα πρέπει να την δημιουργήσετε ή να πληρώσετε κάποιον να την κατασκευάσει για εσάς. Θα πρέπει επίσης να καλύψετε διαφορετικές πλατφόρμες (π.χ. Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry) και να διατηρείτε τις εφαρμογές σας ενημερωμένες.
  2. Mobile Redirect: Πολλές ιστοσελίδες είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τους mobile browsers και να οδηγούν τους επισκέπτες αυτούς σε ειδικά διαμορφωμένες, mobile, εκδοχές των σελίδων. Το πλεονέκτημα της μεθόδου αυτής είναι πως έχουμε ΜΙΑ σελίδα για κάθε πιθανή φορητή συσκευή, αποφεύγοντας τις custom εφαρμογές για κάθε πλατφόρμα. Το μειονέκτημα είναι πως η μέθοδος αυτή δεν πιάνει 100% κάθε φορά, ενώ στερεί επιλογές από όσους θα ήθελαν να δουν την desktop έκδοση της σελίδας καθώς η οθόνη του tablet τους για παράδειγμα έιναι αρκετά μεγάλη και επιτρέπει την προβολή της desktop έκδοσης της ιστοσελίδας σας.
  3. Responsive Design: Πρόκειται για ένα σχετικά νέο concept όπου ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας είναι τέτοιος ώστε να επιτρέπει την προσαρμογή του προβαλλόμενου περιεχομένου ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης. Συνδυάζοντας νεότερες εκδόσεις της HTML και τεχνολογίες JavaScript, οι responsive ιστοσελίδες μπορεί να μοιάζουν λίγο διαφορετικές από οθόνη σε οθόνη αλλά σας γλυτώνουν από την φασαρίω των redirect και το κόστος ανάπτυξης και συντήρησης των mobile εφαρμογών.

Οι φορητές συσκευές θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου τόσο στην ελληνική όσο και στην παγκόσμια αγορά. Είναι επιτακτική ανάγκη να μην αγνοήσετε αυτό το κομμάτι των πελατών σας. Το οφείλετε τόσο σε εκείνους όσο και … στο πορτοφόλι σας, να καλύψετε τις ανάγκες τους.

Στην MultiHosting θα βρείτε έναν αξιόπιστο συνεργάτη με εξειδικευμένο τμήμα WEB & Mobile Development. Επικοινωνήστε μαζί μας στο sales@multihosting.gr και ζητήστε μας προσφορά που να καλύπτει αξιόπιστα και οικονομικά τις δικές σας ανάγκες για ένα mobile friendly ηλεκτρονικό κατάστημα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα