Saturday, April 27, 2024

Πως να κάνετε backup τη βάση δεδομένων μέσω phpMyAdmin

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Στις μοντέρνες ιστοσελίδες, οι περισσότερες πληροφορίες αποθηκεύονται σε βάσεις δεδομένων παρά σε κάποιo directory στον server. Κατά συνέπεια, ένα απλό αντίγραφο ασφαλείας των φακέλων του server σας δεν αποθηκεύει όλα σας τα δεδομένα. Εδώ είναι που έρχεται μια απλή διαδικασία κατά την οποία λαμβάνετε backup της βάσης δεδομένων. Αν είστε σε έναν Apache server, τότε πιθανότατα χρησιμοποιήτε μια MySQL βάση δεδομένων και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το phpMyAdmin για να κρατήσετε αντίγραφο ασφαλείας της βάσης δεδομένων σας μέσω ενός γραφικού περιβάλλοντος.

Για να κρατήσετε αντίγραφο της MySQL βάσης δεδομένων σας μέσω του phpMyAdmin, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Συνδεθείτε στο phpMyAdmin – Συνήθως, θα βρείτε το phpMyAdmin στο yourdomain.tld/phpmyadmin ή μέσα από τον πίνακα ελέγχου της ιστοσελίδας όπως για παράδειγμα το cPanel.

2. Επιλέξτε την βάση δεδομένων που επιθυμείτε στην αριστερή στήλη της σελίδας.

3. Επιλέξτε την καρτέλα “Export” (ή εξαγωγή, στα Ελληνικά) στην κορυφή της σελίδας

4. Επιλέξτε “quick” για την εμφάνιση των ελάχιστων δυνατών επιλογών ή “custom” για να εμφανιστούν όλες οι επιλογές

5. Εάν επιλέξετε custom, επιλέξτε τα tables τα οποία επιθυμείτε να κρατήσετε αντίγραφό τους, και ρυθμίστε τις υπόλοιπες επιλογές. Σε αντίθετη περίπτωση, μεταφερθείτε απευθείας στο βήμα 6.

6. Επιλέξτε τον τύπο αρχείου. Η εξ’ορισμού επιλογή είναι SQL και είναι συμβατή με τα περισσότερα backups.

7. Κάντε κλικ στην επιλογή “Go”

8. Αποθηκεύστε το SQL (ή άλλου τύπου) αρχείο σε έναν φάκελο της επιλογής σας. 

Τα πλεονεκτήματα από αυτή την μέθοδο εντοπίζονται στο γεγονός ότι έχετε άμεση πρόσβαση στα δεδομένα σας απευθείας από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας. Το μειονέκτημα είναι επίσης πως τα δεδομένα βρίσκονται… στον υπολογιστή σας. Ιδανικά, θα έπρεπε να αποθηκεύετε τα κρίσιμα δεδομένα σας σε μία περισσότερο ασφαλή τοποθεσία. Μπορείτε να μεταφέρετε τα αντίγραφα ασφαλείας σε κάποιον εξωτερικό σκληρό δίσκο της επιλογής σας ή να χρησιμοποιήσετε κάποιον τύπο απομακρυσμένης διαχείρισης αντιγράφων ασφαλείας (συνήθως ωστόσο η τελευταία επιλογή έχει κάποιο extra κόστος).

 

Η MultiHosting είναι η μόνη εταιρία στην Ελλάδα που προσφέρει το πανίσχυρο σύστημα λήψης αντιγράφων ασφαλείας: το Idera (γνωστό και ως CDP-R1 Soft).. Διατηρούμε πλήρη backups των αρχείων και των βάσεων δεδομένων της ιστοσελίδας σας, για 1 μήνα. Επιπλέον, παρέχουμε το Disaster Recovery Plan, δηλαδή, backups των….backups, σε διαφορετικό Datacenter, σε άλλη Ευρωπαϊκή Χώρα (Λουξεμβούργο). Έτσι, τα αρχεία σας, παραμένουν ασφαλή, ακόμη και στις πιο ακραίες καταστροφές! Δείτε περισσότερα για τις υπηρεσίες WEB Hosting που προσφέρουμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα