Thursday, April 18, 2024

SEO: Πως λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης (μέρος 2ο)

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

 

Σήμερα θα συνεχίσουμε με το δεύτερο μέρος του άρθρου «Πως λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης», ένα άρθρο που αποτελεί μόνο την αρχή της εξερεύνησης του μαγικού κόσμου του SEO. 

Οι περίπλοκοι, λοιπόν, αλγόριθμοι των μηχανών αναζήτησης μπορεί αρχικά να φαντάζουν αδιεπέραστοι. Οι ίδιες οι μηχανές αναζήτησης προσφέρουν ελάχιστες εκ των έσω πληροφορίες σχετικά με το πως θα μπορούσε κανείς να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα ή να αποκτήσει περισσότερη κίνηση στην ιστοσελίδα του. Οι ελάχιστες πληροφορίες που παρέχονται από τις Google και Bing, ακολουθούν πιο κάτω:

 

Η Google προτείνει τα εξής για καλύτερο «πλασάρισμα»:

  1. Δημιουργήστε τις ιστοσελίδες κυρίως για τους χρήστες σας, και όχι για τις μηχανές αναζήτησης. Μην ξεγελάτε τους χρήστες σας ή μην παρουσιάζετε διαφορετικό περιεχόμενο στις μηχανές αναζήτησης από ότι στους χρήστες. Κοινώς, αποφύγετε το επονομαζόμενο: cloaking.
  2. Δημιουργήστε μία ιστοσελίδα με σωστά δομημένη ιεραρχία και text links. Κάθε σελίδα οφείλει να είναι προσβάσιμη από τουλάχιστον ένα text link.
  3. Δημιουργήστε μια χρήσιμη, εμπλουτισμένη με πληροφορίες, ιστοσελίδα και κατασκευάστε σελίδες που ορθά περιγράφουν το περιεχόμενό σας. Βεβαιωθείτε πως τόσο τα στοιχεία των ιστοσελίδων σας όσο και τα ALT attributes είναι περιγραφικά, ακριβή, και εμπεριστατωμένα.
  4. Χρησιμοποιήστε keywords περιγραφικά και φιλικά προς το ανθρώπινο μάτι URLs. Να παρέχετε, επίσης, μια έκδοση των URL η οποία να χρησιμοποιεί το rel=canonical στοιχείο για να αντιμετωπίσετε τα διπλότυπα περιεχόμενα.

 

Την ίδια στιγμή, οι μηχανικοί της Bing στην Microsoft προτείνουν τα ακόλουθα:

  1. Βεβαιωθείτε πως το περιεχόμενό σας δεν είναι θαμμένο μέσα σε κάποιο flash αρχείο, ajax, ή javascript, και πως τα αρχεία rich media δεν κρύβουν τους συνδέσμους από τους crawlers.
  2. Βεβαιωθείτε πως έχετε μια καθαρή, εμπλουτισμένη με keywors, δομή στα URL σας
  3. Δημιουργήστε εμπλουτισμένο περιεχόμενο το οποίο βασίζεται σε έρευνά σας για να καλύψετε την ανάγκες των χρηστών. Δημιουργήστε φρέσκο περιεχόμενο τακτικά
  4. Μην τοποθετείτε το κείμενο που επιθυμείτε να δουν οι μηχανές αναζήτησης μέσα σε εικόνες. Για παράδειγμα, εαν επιθυμείτε το όνομα ή την διεύθυνση της εταιρίας σας να είναι ορατές από τις μηχανές αναζήτησης, βεβαιωθείτε πως το ανάλογο κείμενο δεν είναι μέσα στο logo σας.

 

Webmasters δίχως φόβο!

Στα περισσότερα των 15 ετών που υφίστανται οι μηχανές αναζήτησης, όσοι ασχολούνται με το marketing της αναζήτησης έχουν βρει μεθόδους για να εξάγουν πληροφορίες ως προς τον τρόπο με τον οποίο οι μχανές αξιολογούν τις ιστοσελίδες. Και χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για να βοηθούν τις ιστοσελίδες τους, και τους πελάτες τους, να πετύχουν καλύτερες θέσεις.

Όλως παραδόξως, οι μηχανές αναζήτησης υποστηρίζουν αρκετές από τις προσπάθειες των search merketers, οι οποίοι συναντώνται κάθε χρόνο με εκπροσώπους των Google, Bing, Yahoo σε συνέδρια όπως το Search Marketing Expo, Pubcon, Search Engine Strategies, Distilled και MozCon.

 

Επίλογος

Αφού μάθαμε τα βασικά των μηχανών αναζήτησης, εξοικειωθήκαμε με όρους όπως οι spiders, crawlers, κ.λπ, από την επόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουμε να εξετάσουμε όλα εκείνα που οι search marketers κάνουν ή χρησιμοποιούν με σκοπό, τι άλλο, μια καλύτερη θέση στις μηχανές αναζήτησης. Όπως πάντα, θα είμαι εδώ να συζητήσουμε τυχόν απορίες, προβληματισμούς ή προτάσεις σας. 

 

Alex out.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα