Friday, April 26, 2024

How To: Πως θα αλλάξω τον κωδικό μου σε Joomla μέσω phpMyAdmin σε 10 βήματα

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Σε αυτό το Tutorial θα μάθετε πως μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό του διαχειριστή στην Joomla εγκατάστασή σας μέσω του phpMyAdmin. Είναι ένας αρκετά χρήσιμος οδηγός για τις περιπτώσεις που έχετε ξεχάσει τόσο τον κωδικό σας όσο και το e-mail για να προβείτε σε ανάκτηση κωδικύ. Για τις ανάγκες του οδηγού, θα μάθετε πως να αλλάξετε τον κωδικό μέσω phpMyAdmin κάνοντας χρήση του cPanel ως πίνακα ελέγχου για την ιστοσελίδα σας.

  1. Συνδεθείτε στο cPanel
  2. Κάντε scroll προς τα κάτω έως ότου εντοπίσετε το group menu με τίτλο Databases
  3. Επιλέξτε το εικονίδιο με τίτλο phpMyAdmin
  4. Στην σελίδα που θα ανοίξει, επιλέξτε απο το αριστερό μενού την βάση δεδομένων της εγκατάστασης για την οποία ενδιαφέρεστε.
  5. Πλέον, έχουν φορτώσει όλα τα tables της βάσης δεδομένων σας. Παρακαλώ, κάντε scroll προς τα κάτω έως ότου εντοπίσετε το table των χρηστών (για παράδειγμα (jos_users)
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Edit δίπλα από το όνομα του χρήστη του οποίου τον κωδικό επιθυμείτε να αλλάξετε.
  7. Στο πεδίο με τίτλο Password, στην φόρμα με τίτλο Value, εισάγετε τον νέο κωδικό που επιθυμείτε.
  8. Το Joomla αποθηκεύει τους κωδικους του ως hash. Για το λόγο αυτό, αριστερά από τη φόρμα Value όπου μόλις εισάγατε τον νέο κωδικό, στο dropdown menu της στήλης Function, επιλέξτε τον σωστό τύπο. Κάντε click στην επιλογή MD5.
  9. Πλέον, το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Κάντε scroll προς τα κάτω, έως ότου εντοπίσετε την επιλογή Go! Κάντε click στην επιλογή Go για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
  10. Αυτό ήταν! Μπορείτε πλέον να συνδεθείτε με το νέο σας κωδικό!

Να θυμάστε πως ο χειροκίνητος τρόπος αλλαγής κωδικούς μέσω phpMyAdmin αποθηκεύει έξτρα πληροφορίες στο πεδίο του κωδικού. Καλό θα ήταν να συνδεθείτε, με το νέο σας κωδικό, στο Joomla, να επιλέξετε τον χρήστη που σας ενδιαφέρει, και πλεόν από το Joomla Administration Panel να κάνετε μία ενημέρωση κωδικού.

Η MultiHosting προσφέρει επαγγελματικές υπηρεσίες φιλοξενίας για Joomla ιστοσελίδες με εξιδεικευμένο προσωπικό για άμεση εξυπηρέτηση. Για περισσότερες πληροφορίες για τα πακέτα Joomla Hosting, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα