Friday, April 26, 2024

Πως να αυξησετε την κινηση στην ιστοσελιδα σας

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Λαμβάνουμε συχνά ερωτήματα στο helpdesk, για το πως μπορεί να αυξηθεί η επισκεψιμότητα σε μια ιστοσελίδα. “Τι πρέπει λοιπόν να γίνει ώστε να μπαίνει στη σελίδα μας όλο και περισσότερος κόσμος;” Τα παρακάτω βήματα λύνουν την απορία αυτή, που σίγουρα έχει περάσει από το μυαλό του κάθε ιδιοκτήτη μιας ιστοσελίδας.

Search Engine Optimization
Η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης (SEO) είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας για την εύρεση της σελίδας σας από τους χρήστες. Οπότε, είναι σημαντικό να μπορεί κάποιος να σας βρει εύκολα μέσα από π.χ. το google. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εάν σκεφτούμε λίγο ανάποδα, δηλαδή σαν χρήστες. Οι χρήστες ψάχνουν για συγκεκριμένες λέξεις στις μηχανές αναζήτησης, τις λεγόμενες λέξεις “κλειδιά”. Επομένως όσες περισσότερες φορές περιέχονται αυτές στα μέρη της σελίδα σας (domain name,τίτλος,περιγραφή), τόσο το καλύτερο για σας, αφού ο χρήστης θα οδηγείται εκεί πιο συχνά. Σε επόμενο άρθρο, θα σας δώσουμε πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε, ώστε να βελτιστοποιήσετε την θέση σας στην κατάταξη της Google και των άλλων μηχανών αναζήτησης.

Σχεδιάστε πάλι την ιστοσελίδα σας
Αν η ιστοσελίδα σας είναι πρόχειρη, ανοργάνωτη, τα χρώματα έχουν μπει χωρίς κάποιο συγκεκριμένο πλάνο και το περιεχόμενο είναι φτωχό, τότε ίσως να πρέπει να κάνετε μερικές αλλαγές. Χρησιμοποιήστε ξεκάθαρα σχέδια που θα διευκολύνουν τους επισκέπτες σας στην πλοήγηση και τον εντοπισμό της πληροφορίας. Είναι σημαντικό, να μπορείτε να δώσετε σαφείς και πειστικές απαντήσετε στον εαυτό σας, σε ερωτήμα όπως τα ακόλουθα:

– Mε τι κριτήριο έγινε η επιλογή των χρωμάτων?
– Το περιεχόμενο της σελίδας, είναι επαρκές και κατανοητό?
– Μπαίνοντας στην σελίδα σας, η πληροφορία δίνεται στον επισκέπτη γρήγορα και απλά?
Για παράδειγμα, οι έρευνες δείχνουν πως σε ένα eshop, ο πελάτης πρέπει να φτάνει από την αρχική σελίδα έως την ολοκλήρωση της παραγγελίας, σε 3-4 click το πολύ. Είναι άραγε το δικό σας eshop σχεδιασμένο με αυτό το κριτήριο?

Φιλικά blogs
Αν σας δοθεί η ευκαιρία να προβάλετε τη δουλειά σας σε ένα blog, τότε αρπάξτε την! Αυτή είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να εκθέσετε το περιεχόμενο σας σε καινούριο κοινό και να φέρετε μερικούς νέους επισκέπτες στη σελίδα σας. Κάθε πληροφορία για την ιστοσελίδα σας που αναφέρετε σε σελίδες τρίτων, μόνο καλό μπορεί να κάνει στην επισκεψιμότητα της σελίδας σας!

Κοινωνικά δίκτυα
Ένας ακόμα τρόπος για την προώθηση της σελίδας μας, ίσως ο σημαντικότερος και δημοφιλέστερος στις ημέρες μας, είναι τα κοινωνικά δίκτυα. Φροντίστε να φτιάξετε λογαριασμό και να προωθήσετε τη δουλειά σας, στο twitter, στο facebook, στο google plus, στο youtube κτλ.

Επί πληρωμή επισκεψιμότητα
Ο εν λόγω τρόπος προώθησης της ιστοσελίδας σας, δεν είναι άλλος από την διαφήμιση. Αυτή μπορεί να εκτινάξει την επισκεψιμότητα της σελίδας στα ύψη αλλά εάν δε γίνει με μια στοχευμένη καμπάνια, μπορεί να χαθεί πολίτιμος χρόνος και χρήμα άσκοπα.

Off line προώθηση
Πέρα από τους προαναφερθέντες τρόπους, το site σας μπορεί να γίνει γνωστό και εκτός ίντερνετ, όσο κι αν σας ακούγεται περιέργο! ‘Οταν κάνετε διαπροσωπικές σχέσεις ή συζητάτε για την επιχείρηση σας, είναι αρκετά αποτελεσματικό να παραπέμπετε τον συνομιλητή σας στην ιστοσελίδα σας, είτε λέγοντας του τη διεύθυνση προφορικά, είτε δίνοντας του την κάρτα σας.

Συνοψίζοντας, κίνηση στο site μπορούμε να φέρουμε είτε πληρώνοντας είτε προσφέροντας εξαιρετικό περιεχόμενο και με υπομονή και επιμονή να το διαδώσουμε. Σκοπός μας όταν είμαστε στο διαδίκτυο είναι να μας γνωρίσουν, να μας συμπαθήσουν και να μας εμπιστευτούν, έτσι ώστε στο μέλλον να συνεργαστούν μαζί μας. Φυσικά συνδιασμός των παραπάνω φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα ή να το θέσω αλλιώς:  όσα περισσότερα κάνουμε τόσο το καλύτερο.

Το διαδίκτυο αποδίδει! Το διαδίκτυο, φέρνει κέρδος, φέρνει χρήματα, αλλά δεν χαρίζει χρήματα!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα