Friday, April 26, 2024

Τι ειναι το spam email;

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Περιστασιακά, στα εταιρικά μας email στη MultiHosting, λαμβάνουμε διαφημιστικά email από εταιρίες ή υπηρεσίες που δε ζητήσαμε να μας ενημερώσουν για τα προϊόντα τους ή ακόμα δεν επισκεφτήκαμε ποτέ την ιστοσελίδα τους. Σίγουρα έχετε λάβει τέτοια email που αφορούν πώληση φαρμάκων, αγοραπωλησίες μετοχών χρηματιστηρίου και σπιτιών και κάθε λογής “ενδιαφέροντα” διαφημιστικά. 

 Email αυτού του είδους, είναι τα λεγόμενα spam και οι αποστολείς τους οι λεγόμενοι spammers. Οι spammers είναι τα “κακά” παιδιά του Internet. Mε ειδικά προγράμματα που αναπτύσσουν οι ίδιοι, υποκλέπτουν διευθύνσεις email που υπάρχουν σε διάφορες ιστοσελίδες που κάνουμε εγγραφή (όπως forums, emailing lists, social networks όπως facebook κτλ.), αλλά και στα βιβλία διευθύνσεων των mail client που χρησιμοποιούμε. Κύριος σκοπός τους είναι να προωθούν email με διαφημιστικό περιεχόμενο και ότι άλλο θέλουν να προωθήσουν με αποτέλεσμα όποτε ανοίγουμε τον λογαριασμό email μας και βρίσκουμε στα εισερχόμενα όλα αυτά τα σκουπίδια, τα λεγόμενα spam ή ανεπιθύμητα email.

Πως να εντοπίζετε τα spam mails

Καθημερινά, όπως είπαμε, βομβαρδιζόμαστε από εκατοντάδες spam. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτά δεν φτάνει καν στα εισερχόμενα μας γιατί μπλοκάρονται από τους διακομιστές εισερχομένων οι οποίοι γνωρίζουν τα στοιχεία και το περιεχόμενο των πιο διαδεδομένων spam και δεν τα επιτρέπουν να φτάσουν στο mail box μας.
Αν είστε έμπειρος χρήστης που επικοινωνείτε με email αρκετά χρόνια τότε σίγουρα μπορείτε να εντοπίσετε εύκολα πότε ένα email είναι spam βλέποντας απλά και μόνο το θέμα του email αλλά και την διεύθυνση mail του παραλήπτη. Αν όμως δεν είστε εξοικειωμένοι με τα email, τότε σας συνιστούμε να διαβάσετε την παρακάτω λίστα όπου αναφέρονται τα “σημάδια” στο θέμα ενός email που μας κάνουν ξεκάθαρο ότι είναι spam:

    •  πολλά spam μας δελεάζουν να τα ανοίξουμε περιέχοντας στο θέμα τους προτάσεις όπως: “βγάλτε λεφτά άμεσα” ή “Δουλέψτε από το σπίτι” ή “Εκμεταλλευτείτε την μεγάλη προσφορά” ή “Είστε ο νικητής της κλήρωσης” ή “Απολαύστε τις καλοκαιρινές σας διακοπές …τζάμπα”. Κανείς δεν πρόκειται να μας δώσει δουλειά ή να μας χαρίσει κάτι μέσω ενός email, εκτός και αν εμείς το έχουμε ζητήσει.
    • Αρκετά emails προσπαθούν να μας κερδίσουν με θέματα που σχετίζονται με την κοινωνική και σεξουαλική ζωή μας. Έτσι βλέπουμε συχνά θέματα όπως: “Girls like that” ή “Hi, do you want date with me?” ή “Θέλω να σε γνωρίσω από κοντά” ή ακόμη και “Buy Viagra”, το οποίο εμφανίζεται πάρα πολλές φορές σύμφωνα με στατιστικές αναφορές
    • άλλα spam ποντάρουν στην συνήθεια και την κεκτημένη ταχύτητα μας και στην αρχή του θέματος του email γράφουν “Re: ” και ακολουθεί κάτι άλλο. Όπως ξέρουμε τα θέματα που αρχίζουν με “Re:” είναι απαντήσεις σε email που αποστείλαμε. Έτσι πολλοί βιάζονται και ανοίγουν το email χωρίς να διαβάσουν καλά το θέμα και την ηλεκτρονική διεύθυνση του αποστολέα.

Συνεπώς, όταν εντοπίσουμε spam mails στο λογαριασμό μας, πρέπει να τα σβήνουμε αμέσως γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μας κάνουν ζημιά, τις περισσότερες φορές από δική μας αμέλεια. Κι αν κάποιος νομίζει ότι, αγνοώντας τα και μόνο, δεν διατρέχει κίνδυνο, ας θυμηθεί την παροιμία,“φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα