Friday, April 26, 2024

Ασφαλείς ιστοσελίδες με το cPanel Security Advisor

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Η ασφάλεια θα πρέπει πάντοτε να αποτελεί ένα από τα θέματα που θα σας απασχολεί περισσότερο όταν διαχειρίζεστε μία ιστοσελίδα ή ακόμη «τρέχετε» έναν web server. Το cPanel προσφέρει τον Security Advisor, ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο  εντός του WHM, που μπορεί να σκανάρει τον server σας για θέματα ασφαλείας, να σας ενημερώνει πότε αυτά εντοπίζονται, πόσο κρίσιμα είναι και πότε επιλύθηκαν!

Μπορείτε να προσπελάσετε τον Security Advisor στο WHM από την κεντρική σας σελίδα πηγαίνοντας στο: Home » Security Center » Security Advisor. Οι δημιουργοί του cPanel συνιστούν να επισκέπτεται τον Security Advisor τακτικά ώστε να ενημερώνεστε για τυχόν θέματα ασφαλείας. Ο σύμβουλος ασφαλείας του cPanel «θυμάται» την τελευταία φορά που ανίχνευσε για τυχόν απειλές, πόση ώρα διήρκησε η ανίχνευση ενώ με ένα απλό click στην επιλογή Scan ή Scan Again σας επιτρέπει να ξεκινήσετε μια νέα σάρωση του Server σας.

Τα πιθανά θέματα διαχωρίζονται σε 4 βασικές κατηγορίες:

  • Κόκκινο: Προειδοποιήσεις για σοβαρά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα προκειμένουν να αποφύγετε πιθανές εισβολές ή άλλα προβλήματα στον server σας.
  • Κίτρινο: Πιθανά θέματα που μπορεί ή μπορεί να μην είναι σοβαρά. Απαιτείται περισσότερη έρευνα από πλευράς για να διαπιστωθεί η σοβαρότητά τους.
  • Γκρί: Πληροφορίες που αφορούν συνήθως προτάσεις από πλευράς του λογισμικού και όχι κάποια προβλήματα. Παρ’ όλ’ αυτά, στην πλειοψηφία των περιστάσεων, όταν ακολουθήσετε τις συμβουλές θα βοηθήσετε τον server σας να αποφύγει πιθανά προβλήματα στο μέλλον. 
  • Πράσινο: Θέματα τα οποία έχουν διευθετηθεί και επιδιορθωθεί.

Όταν κάποιο θέμα ανιχνευθεί από τον Security Advisor, ως επί το πλείστον το WHM θα σας παρέχει τις σωστές οδηγίες (ακόμη και συνδέσμους προς τα σωστά εργαλεία) για να το επιδιορθώσετε. Όταν ολοκληρώσετε τις απαραίτητες διεργασίες για την επιδιόρθωση των προβλημάτων, καλό θα ήταν να σκανάρετε τον server σας ξανά για να διαβεβαιωθείτε πως το πρόβλημα έχει πλήρως επιλυθεί.

Η MultiHosting παρέχει σε όλα τα πακέτα φιλοξενίας το δημοφιλέστερο control panel της παγκόσμιας αγοράς: Το Cpanel-WHM. Επιλέξτε τώρα το πακέτο φιλοξενίας που σας εξυπηρετεί!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα