Friday, March 29, 2024

Unique Selling Point: Γιατί να προτιμήσουν το δικό σας eshop!

Good News

Ria T.
Ria T.https://www.multihosting.gr/blog
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Συνεχίζοντας το χθεσινό μας αφιέρωμα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, σήμερα θα αναλύσουμε τι καθιστά μοναδικό ένα eshop και τι ακριβώς σημαίνει ο όρος Unique Selling Point ή εν συντομία: USP. 

Day #2: Βρείτε το δικό σας USP, και πείτε το στον κόσμο!

Ως μία ηλεκτρονική επιχείρηση, ένα από τα πρωταρχικά σας μελήματα είναι να εντοπίσετε τα δημογραφικά στοιχεία των πελατών σας και κατ’ επέκταση την δική σας θέση στην αγορά καθώς και το δικό σας, μοναδικό, Unique Selling Point.

Το Unique Selling Point δεν σας βοηθά μόνο να περιγράψετε ή να καθοδηγήσετε την επιχείρησή σας, σας επιτρέπει να στοχεύσετε το καταναλωτικό σας κοινό πιο αποτελεσματικά και να προσελκύσετε περισσότερους αγοραστές, αυξάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις πωλήσεις σας.

Εάν ακόμη δεν έχετε θεμελιώσει το δικό σας USP, τότε πρέπει να ρωτήσετε τους εαυτούς σας δύο σημαντικές ερωτήσεις. Πρώτον: τι σας ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές σας; Δεύτερον: γιατί ο υποψήφιος πελάτης σας θα έπρεπε να επιλέξει το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα από των ανταγωνιστών σας; Δώστε απάντηση σε αυτές τις δύο ερωτήσεις και έχετε το δικό σας USP το οποίο θα σας βοηθήσει να μετατρέψετε περισσότερα clicks σε πωλήσεις.

Φυσικά, όταν εντοπίσετε το δικό σας Unique Selling Point, είναι πάντοτε θετικό να κρατάτε υπ’ όψη σας τον τελικό καταναλωτή – τι είναι αυτό που προσφέρετε και είναι ωφέλιμο στους υποψήφιους πελάτες σας; Πως τα προϊόντα σας ή οι υπηρεσίες σας θα τους είναι χρήσιμα-ες; Είναι οι πολύ γρήγοροι χρόνοι παράδοσης που προσφέρετε; Προσφέρετε το καλύτερο προϊόν ή τις πληρέστερες υπηρεσίες στον δικό σας τομέα; Ή έχετε την χαμηλότερη τιμή της αγοράς;

Το μάθημα της ημέρας είναι πως όχι μόνο πρέπει οι ίδιοι να γνωρίζετε ποιο είναι το δικό σας USP, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε πως το γνωρίζουν και οι υποψήφιοι πελάτες σας. Μην φοβάστε να τους ενημερώσετε. Και φροντίστε να το επιβεβαιώνετε διαρκώς.

 

Διαβάστε αύριο στο blog μας: e-Commerce Days (by MultiHosting): Να είστε διάφανοι και να προσφέρεται εμπιστοσύνη στον καταναλωτή!

Στην MultiHosting θα βρείτε έναν αξιόπιστο συνεργάτη με εξειδικευμένο τμήμα WEB & Mobile Development. Επικοινωνήστε μαζί μας στο sales@multihosting.gr και ζητήστε μας προσφορά που να καλύπτει αξιόπιστα και οικονομικά τις δικές σας ανάγκες για ένα mobile friendly ηλεκτρονικό κατάστημα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα