Friday, March 29, 2024

Joomla VS WordPress

Good News

Vasia S.
Vasia S.
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

H μάχη ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου είναι αρκετά διαδεδομένη. Kαταμετρώντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των WordPress και Joomla θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το καταλληλότερο για εσάς.

Το WordPress ξεκίνησε ως μια πλατφόρμα αποκλειστικά για το blogging, αλλά έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Πλεονεκτήματα του WordPress :

– Εύκολο στην εγκατάσταση – Πολλές εταιρείες, όπως και η Multihosting, παρέχουν εφαρμογή που φιλοξενεί την αυτόματη εγκατάσταση του WordPress, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να οργανώσετε και να λειτουργήσετε μια ιστοσελίδα μέσα σε λίγα λεπτά. Ακόμη και με χειροκίνητη εγκατάσταση, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα σε λιγότερο από μισή ώρα.
– Το WordPress είναι διάσημο για τα SEO πλεονεκτήματά του. Από προεπιλογή το WordPress είναι φιλικό  στις Μηχανές Αναζήτησης  και οι ιστοσελίδες τείνουν να τοποθετούνται σε υψηλή βαθμίδα στα αποτελέσματα τους.
– Φιλικότητα προς τον χρήστη. Είναι εύκολο να εργαστεί κανείς στο συγκεκριμένο Σύστημα Διαχείρισης καθώς είναι ιδιαίτερα φιλικό ακόμη και για τον αρχάριο. Μπορείτε να προσθέσετε εύκολα plugins και θέματα μέσα σε δευτερόλεπτα.

Mειονεκτήματα του WordPress :

-Ο κύριος προβληματισμός σχετικά με το WordPress είναι ότι, αν το site μεγαλώνει σημαντικά, απαιτεί σημαντικούς πόρους του διακομιστή για να τρέξει. Η ανησυχία αυτή είναι σημαντική για ένα site που αρχίζει να έχει μια σημαντική επισκεψιμότητα ανά ημέρα, αλλά αυτό μπορεί να επιλυθεί με τη χρήση ενός πιο ισχυρού πακέτου φιλοξενίας/server. 
– Κάποιες φορές, η διαδικασία update, αν και είναι ιδιαίτερα απλουστευμένη, δημιουργεί προβλήματα, είτε στην εμφάνιση, είτε στη λειτουργικότητα της ιστοσελίδας.
 
Το Joomla βασίζεται επίσης σε PHP κωδικοποίηση και βάση δεδομένων MySQL. Είναι κυρίως σχεδιασμένο για να χρησιμοποιείται ως CMS μιας σύνθετης ιστοσελίδας με πολλές ενότητες. Έχει μεγάλη φήμη, κατέχει περίπου το 55% της ελληνικής αγοράς και το 40% της παγόσμιας αγοράς στην κατασκευή ιστοσελίδων ενώ φημισμένοι ιστοτόποι είναι κατασκευασμένοι με βάση το Joomla.
 
Πλεονεκτήματα του Joomla
 
– Είναι εύκολα επεκτάσιμο. Το Joomla μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μικρών αλλά και πολύπλοκων ιστοσελίδων. Σχεδόν κάθε χαρακτηριστικό μπορεί να αναπτυχθεί σε Joomla. Έχει σχεδιαστεί για να καλύψει ένα ευρύ φάσμα αναγκών.
– Ενσωμάτωση. Το Joomla έχει σαφή πλεονεκτήματα σε σχέση με την ενσωμάτωση του site με άλλες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών. Έχει ενα ισχυρό API που web developers μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να ενσωματώσουν τρίτες εφαρμογές.
– Προσαρμοσμένη ανάπτυξη. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη στο Joomla καθώς και στο WordPress. Ωστόσο το πλαίσιο του Joomla είναι πιο ιδανικό για εξατομικευμένη ανάπτυξη των χαρακτηριστικών ενός site.
 
Μειονεκτήματα του Joomla
 
Σύνθετη παραμετροποίηση. Η ικανότητα προηγμένης παραμετροποίησης του Joomla θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα για τους αρχάριους, διότι μπορεί να χρειαστεί να ζητήσετε βοήθεια από προγραμματιστές.
– Η έλλειψη δυνατοτήτων SEO. Αν και το WordPress είναι δημοφιλές για την προσφορά μεγάλων δυνατοτήτων βελτιστοποίησης στις μηχανές αναζήτησης για να κάνει ιστοσελίδες εύκολα αναζητήσιμα, στο Joomla λείπει η φιλικότητα SEO. 
 
Για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν προσωπικό blog ή μια ιστοσελίδα για τις μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις τους, το WordPress είναι πιθανό να είναι το καλύτερο. Αν επιδιώκετε την δημιουργία μιας ιστοσελίδας που πιστεύετε ότι θα αυξηθεί σημαντικά, το Joomla είναι το καταλληλότερο εργαλείο.
 
Δείτε στην παρακάτω διεύθυνση περισσότερες πληροφορίες για εξειδικευμένο Joomla Hosting, σε Joomla Optimized Servers.
 
Δείτε στην παρακάτω διεύθυνση περισσότερες πληροφορίες για εξειδικευμένο WordPress Hosting, σε WordPress Optimized Servers.
Προηγούμενο άρθρο14 προτάσεις για το Blog σας
Επόμενο άρθροΝέα έκδοση Joomla! 3.4.5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα