Friday, April 26, 2024

Η ιστοσελίδα μου είναι blacklisted στη Google

Good News

Vasia S.
Vasia S.
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Εφόσον αντιμετωπίζετε ένα ζήτημα ασφαλείας, η Google βομβαρδίζει αμέσως με προειδοποιήσεις ασφαλείας την ιστοσελίδα σας, όπως “Αυτός ο ιστότοπος μπορεί να έχει παραβιαστεί”, “Αυτός ο ιστότοπος μπορεί να βλάψει τον υπολογιστή σας” κτλ. Τα άσχημα νέα είναι πως κάτι περίεργο συμβαίνει στην ιστοσελίδα σας, τα καλά νέα είναι πως λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, μπορείτε να απεμπλακείτε από την μαύρη λίστα.
 

Η Google τοποθετεί σε μαύρη λίστα περίπου 9.500 με 10.000 ιστοσελίδες ανά ημέρα. Εάν δεν φροντίζετε καθημερινά την ιστοσελίδα σας, τότε είναι πολύ πιθανό να βρεθείτε blacklisted.

Οι περισσότεροι που αποφασίζουν να κατασκευάσουν μία ιστοσελίδα, αξιοποιούν μία ποικιλία από Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) λόγω της ευκολίας που προσφέρουν στην διαχείριση της ιστοσελίδας. Πράγμα που δεν είναι απολύτως σωστό. Η διαχείριση της online παρουσίας σας αποτελεί σημαντική ευθύνη. Η Google από την άλλη, έχει την ευθύνη δισεκατομμυρίων χρηστών της μηχανής αναζήτησης. Προσπαθεί πάσει θυσία να προστατέψει την φήμη της μη επιτρέποντας κακόβουλους διαδικτυακούς τόπους και κατά συνέπεια τους τοποθετεί σε blacklist.

Τι σημαίνει “η ιστοσελίδα σας είναι blacklisted”
Η μαύρη λίστα αναφέρεται στη διαδικασία αφαίρεσης μίας ιστοσελίδας από το ευρετήριο των μηχανών αναζήτησης. Φέρει σημαντικές επιπτώσεις καθώς όντας “blacklisted” μία ιστοσελίδα χάνει σχεδόν τον 95% της οργανικής κίνησης κάτι το οποίο επηρεάζει άμεσα τις πωλήσεις και τα έσοδα μιας διαδικτυακής επιχείρησης.
 
Οι ιστοσελίδες χαρακτηρίζονται “blacklisted” όταν η Google, η Bing κτλ βρίσκουν οποιαδήποτε παρατυπία σε αυτές που θα συμπεράνουν τελικά πως πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό (malware). Ως malware θεωρούνται phishing προγράμματα, hacking, υποκλοπές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή πληροφοριών. Τις περισσότερες φορές, ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας δεν γνωρίζει καν πως έχει μολυνθεί. Ωστόσο, η μηχανή αναζήτησης επιλέγει να μην εμφανίσει στα αποτελέσματα της την μολυσμένη ιστοσελίδα ούτως ώστε να προφυλάξει τον χρήστη.
 
“Συμπτώματα Blacklisted”
  • Η ιστοσελίδα οδηγεί σε ιστοσελίδα ακατάλληλου περιεχομένου.
  • Η ιστοσελίδα χαρακτηρίζεται επικίνδυνη στις μηχανές αναζήτησης
  • Ο πάροχος φιλοξενίας έχει απενεργοποιήσει την ιστοσελίδα
  • Εμφανίζονται φαρμακευτικές αναφορές ή οποιαδήποτε άλλη ακούσια πληροφορία στην ιστοσελίδα
  • Πολλές φορές το τοπικό antivirus του υπολογιστή μπλοκάρει την ιστοσελίδα
  • Μπορεί να δείτε administrators ή χρήστες στην ιστοσελίδα τους οποίους δεν αναγνωρίζετε
 
Ακολουθήσετε άμεσα τα παρακάτω βήματα για να απαλλαγείτε απο τα μολυσμένα αρχεία και την προειδοποίηση της google:
  • κλειδώστε το site με Password protect directories μέσω του Cpanel.
  • Kαθαρίστε τα κακόβουλα αρχεία με χρήση FTP ή να ζητήσετε από τον κατασκευαστή της σελίδας να προχωρήσει σε καθαρισμό.(Κακόβουλος κώδικας μπορεί να υπάρχει και στη βάση δεδομένων)
  • Αναβαθμίστε το λογισμικό που χρησιμοποιείτε στην τελευταία έκδοση της σειράς και τα πρόσθετα που χρησιμοποιείτε ,αν χρειάζεται.
  • Προσθέστε captcha στις φόρμες επικοινωνίας και σε οποιαδήποτε άλλη φόρμα χρησιμοποιείτε στο site.
 
Δείτε τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να ελευθερωθεί το domain από την Google στο σχετικό άρθρο “Μολύνθηκε η ιστοσελίδα σας; Ακολουθήστε άμεσα τα παρακάτω βήματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα