Thursday, April 25, 2024

Η Google κακοχαρακτηρίζει ιστοσελίδες χωρίς SSL

Good News

Vasia S.
Vasia S.
Υπεύθυνη διαχείρισης περιεχομένου του blog και των Social Media της Multihosting.

Με σκοπό την ασφαλή περιήγηση των χρηστών της, η Google  εμφανίζει ειδοποίηση μη ασφαλούς σύνδεσης σε ιστοσελίδες χωρίς SSL.

not-secure

 

Ενώ ιστοσελίδες με SSL επιβραβεύονται έχοντας ένα πράσινο λουκέτο στην μπάρα περιήγησης.secure

Με την συγκεκριμένη αλλαγή στον περιηγητή Chrome, η Google σηματοδοτεί μία νέα εποχή ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο υποχρεώνοντας όλες τις ιστοσελίδες να χρησιμοποιούν πρωτόκολλο κρυπτογραφημένης σύνδεσης HTTPS.

Διαφορές HTTP & HTTPS

HTTP

Το http είναι το πρωτόκολλο πάνω στο οποίο αποστέλλονται δεδομένα μεταξύ του περιηγητή και της ιστοσελίδας. Στο http συνδεόμαστε με κάποιον φυλλομετρητή (browser) για να δούμε μία ιστοσελίδα ή γενικά κάποιο έγγραφο σε κάποιον server.

Έτσι αφού πληκτρολογήσουμε στον browser την ιστοσελίδα που θέλουμε μέσω του http, ο server καταλαβαίνει ότι επικοινωνούμε με αυτό το πρωτόκολλο και κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να μας εμφανίζει το αντίστοιχο έγγραφο – ιστοσελίδα.

Πρόκειται για τα αρχικά των λέξεων HyperText Transfer Protocol.

HTTPS

To Https είναι το πρωτόκολλο επικοινωνίας ενός χρήστη με έναν server, για την προβολή ιστοσελίδων, ότι και το http δηλαδή, αλλά με τη διαφορά ότι η μεταφορά των δεδομένων γίνεται με ασφάλεια. Το S στο HTTPS συμβολίζει την ασφάλεια (secure) και δηλώνει ότι η επικοινωνία είναι κρυπτογραφημένη και ως εκ τούτου διασφαλισμένη από τυχόν υποκλοπές και τροποποιήσεις δεδομένων.

To https χρησιμοποιεί άλλο πρωτόκολλο, Secure Sockets Layer (SSL) για την κρυπτογράφηση και την ασφαλή μεταφορά δεδομένων.

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της Google να οικοδομήσει ένα ασφαλές δίκτυο, είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη για τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων να εξετάσουν την εγκατάσταση ενός SSL. Εκτός από το προνόμιο της  ένδειξης ασφαλούς σύνδεσης, μη ξεχνάμε την ανακοίνωση της Google το 2014 όπου ανέφερε πως οι HTTPS ιστοσελίδες έχουν όφελος στο SEO και κατά συνέπεια στην κατάταξη τους.

Η MultiHosting έχοντας προετοιμαστεί, ως επίσημος συνεργάτης της Geotrust και άλλων γνωστών παγκοσμίως brands παρέχει SSL Certificates για την ιστοσελίδα σας, με υψηλή εγγύηση και αξιοπιστία.  Για περισσότερες πληροφορίες για όλα τα είδη πιστοποιητικών, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας!

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img

Νέα άρθρα